- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECezarianaCand e nevoie sa faci o cezariana

Cand e nevoie sa faci o cezariana

O adevarata moda printre viitoarele mamici, speriate de durerile nasterii, operatia cezariana a devenit in ultimii ani modalitatea preferata de a aduce pe lume un bebelus. Cezariana se impune insa doar in cazul in care nasterea prezinta riscuri pentru mama sau bebelus. Uite cateva situatii in care este recomandata o cezariana.

Suferinta fetala

De cele mai multe ori, decizia de realiza o operatie cezariana se impune ca urmare a unei urgente medicale ce poate afecta bebelusul. Suferinta fetala acuta se poate diagnostica prin modificarile de ritm cardiac si aspectul verde al lichidului amniotic.

Lipsa dilatarii

Uneori, in ciuda contractiilor uterine regulate, colul nu se dilata, iar nasterea nu progreseaza. Intr-un asemenea caz, pentru a evita suferinta fetala, se impune o operatie cezariana.

Contractii uterine insuficiente

A inceput travaliul, dar medicii constata contractii uterine insuficiente, caz in care intr-o prima faza se administreaza oxitocina. Cand si aceasta masura se dovedeste ineficienta in stimularea contractiilor, iar travaliul se prelungeste, se impune o operatie cezariana. La cealalta extrema, daca in timpul travaliului contractiile devin prea frecvente sau prea puternice (travaliu hiperton sau hiperdinamic), uterul nu se poate relaxa intre contractii, iar bebelusul nu mai poate primi suficient oxigen, caz in care se impune o cezariana de urgenta.

Alte probleme

Anomalii ale placentei, diferite afectiuni ale mamei (cum ar fi infectiile cu streptococ de grupa B),  care implica riscuri pentru bebelus, atunci cand acesta trece prin canalul normal de nastere, precum si anumite pozitionari ale bebelusului pot impune efectuarea unei operatii de cezariana.

Daca mama are o afectiune cronica dinainte de sarcina (miopie avansata, afectiuni ale coloanei vertebrale sau inimii) sau daca este vorba despre o sarcina multipla, de asemenea este recomandata o cezariana.

O nastere anterioara prin cezariana nu este neaparat un motiv pentru o a doua operatie cezariana. Daca de la nasterea anterioara prin cezarina a trecut cel putin un an, iar medicul constata ca nu exista risc de ruptura uterina, nu este obligatoriu ca a doua nastere sa fie tot prin cezariana, femeia poate naste natural.

sursa foto www.babble.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme