Ingrediente:
– 1 ceapa
– 2 morcovi
– 1 pastarnac
– 1 telina mica
– 1 ardei gras
– 1 legatura de leustean
– 2 carnati afumati, de preferat de casa (dar merg si crenvursti sau carnati cabanos)
– 6-8 oua fierte
– 500 ml bors
– smantana pentru servit
Mod de preparare:
- Spala legumele, curata-le si taie-le cuburi cat mai mici, inclusiv ceapa. Intr-o oala de supa, toarna1 litru de apa si adauga in ea legumele si sarea. Pune oala pe foc si las-o aproximativ 30 de minute sau pana ce legumele sunt aproape fierte. Spumeaza.
- Taie carnatii rondele. Intr-o tigaie nonaderenta incinsa, pune feliile de carnati, fara ulei, si rumeneste-le usor. Scoate-le cu o spatula, fara grasimea lasata in tigaie (daca au lasat), si pune-le in oala cu legume. Lasa inca 5 minute sa fiarba, apoi adauga borsul. Asteapta sa dea din nou in clocot si mai lasa 5 minute. Presara leustean tocat si ia de pe foc.
- Drege borsul cu o lingura de smantana la fiecare portie. Pune ouale in farfurii abia la servire, curatate si taiate sferturi.