- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiBolile depigmentarii pielii la copii

Bolile depigmentarii pielii la copii

Leucodermita este o boala congenitala severa, cu care copilul apare pe lume. Aceasta prezinta aparitia unor pete mai deschise la culoare, de dimensiuni variate, pe corpul copilului. Aceasta boala se datoareaza faptului ca organismul unui copil secreta mai putina melanina decat la restul copilului, acest lucru ducand la depigmentarea pielii.

Vitiligo reprezinta o alta afectiune dermatologoca a tesutului epiderm, care afecteaza anumite regiuni ale acestuia. Se prezinta prin aparitia unor pete albe, de dimensiuni variate, mai mici sau mai mari, pete cauzate de o lipsa de melanina in organism. Cauzele aparitiei unei astfel de boli nu sunt cunoscute, cu toate acestea se considera ca proprii anticorpi secretati de organism distrug melancocitele, fiind o boala autoimuna. Desi aparent cele doua boli dermatologice prezentate mai sus seamana ca structura, cu toate acestea exista si o mica diferenta: leucodermita este o boala ereditara, copilul nascandu-se cu aceasta, pe cand vitiligo este o boala care se dobandeste de-a lungul vietii.

Fasceita necrozanta reprezinta o boala ce se caracterizeaza prin aparitia unei infectii ce va distruge pielea, dar si straturile de grasime si chiar de muschi de sub aceasta, fiind o boala extrem de periculoasa pentru copii.

Albinismul reprezinta o maladie dermatologica destul de severa, cauzata de absenta melaninei din organismul bebelusului. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-a observat ca exista tot mai multe cazuri de acest gen, fiind stabilit un procent de 5 la 100000 de cazuri. De cele mai multe ori, copiii cu asemenea deficiente prezinta o albire a parului, pielii si ochilor, datorate absentei melaninei, dar si severe probleme oculare.

Arsurile, infectiile pielii, eczemele, iritatiile, dar si o piele uscata pot lasa semne vizibile de depigmentare. Cu toate ca arsurile pot duce la semne destul de grave pe piele, cu timpul acestea se vor inchide la culoare si vor disparea. Ne aflam intr-un caz asemanator si atunci cand vorbim de eczeme, basici, iritatii, piele uscata, acestea nefiind maladii ale depigmentarii pielii, copilul nascandu-se cu o structura dermatologica normala.

La aparitia oricarui mic semn pe stratul epidermic al copilului, nu ezitati sa apelati la medicul specialist care va va recomanda efectuarea unui set complet de analize si teste pentru a depista aparitia unei astfel de boli enuntate mai sus, ce poate pune grav in pericol sanatatea celui mic.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme