- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Baclava

baclava (www.3.bp.blogspot.com)Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de placinta

  • cca 150 g unt (ulei)

  • 400 g nuci macinate

  • 300 g zahar

  • 400 ml apa

  • esenta de rom

Cum se face:

Se da nuca prin masina. Topim untul. Ungem tava cu unt/ulei (amestec), impartim cantitatea de foi in jumatate. Foile de placinta le punem pe rand, cate una, o ungem cu o pensula cu ulei si tot asa pana ce terminam prima jumatate. Punem apoi nucile macinate, si din nou restul unse individual cu ulei/unt topit. Manevrati cu grija foile pentru ca sun foarte firave si se rup repede. Daca se intampla sa se rupa nu este nicio tragedie. Le puneti asa. Cat timp ungeti foaia pusa in tava, celelalte foi incercati sa le tineti acoperite cu un prosop sa nu se usuce prea tare si sa se rupe bucatele atunci cand le punet in tava. Taiem toata baclavaua patratele (sau romburi – dupa preferinta si indemanare) cu un cutit bine ascutit. Punem tava la cuptorul incins pt cca 30 min. Facem un sirop din apa si zahar, lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Stingem focul si adaugam romul. Scoatem tava de la cuptor si turnam siropul fierbinte, dupa care acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca. Se consuma de preferat rece (daca aveti rabdare), dupa ce se lasa 2-3 ore sa se intrepatrunda aromele.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme