300 bucati nuci verzi cu simburii neformati, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinate, vanilie.
Nucile inca neformate, crude, se curata de coaja verde, pina unde incepe sa se observe stratul alb ce urmeaza ulterior sa devina coaja initiala a nucii.Dupa curatare, nucile vor fi introduse in apa rece pentru a-si pastra aspectul alb si pentru a se elimina senzatia de amareala. Pe parcursul a 24 de ore se va schimba apa de 3-4 ori. A doua zi le veti mai da intr-o apa pentru limpezire. Intr-o cratita, se va adauga zaharul, mierea si zeama de lamiie care se vor pune pe foc cu apa pana la dizolvarea zaharului. Cind siropul da in clocot, se pun nucile si restul de condimente. Se fierb pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Pofta buna!