Ingrediente:
– 1 conopida medie
– 1 lingurita turmeric
– 2 linguri pesmet
– 1/2 lingurita sare de Himalaya (sau 1/4 lingurita sare de mare)
– 1 legatura patrunjel verde
– 500 g spanac proaspat
– 1 catel de usturoi (optional)
– fulgi de migdale sau alte nuci
– ulei de masline
– 1/2 lamaie, zeama
Mod de preprare:
- Conopida se desface in buchetele. Se pregateste o tava pentru cuptor, care se tapeteaza cu hartie de copt. Se pregateste un bol cu ulei de masline in care se pun tumericul si sarea se amesteca. Se dau buchetele de conopida prin uleiul condimentat apoi prin pesmetul pus de asemenea intr-un bol. Se pun buchetelele de conopida pe tava tapetata cu hartie. Se dau la cuptorul preincalzit, unde se lasa cca 30 de minute sau pana cand conopida s-a rumenit la suprafata.
- Se spala bine spanacul si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-o tigaie non aderenta se incalzeste un pic de ulei de masline. Se taie marunt catelul de usturoi. Se pune spanacul in tigaia incinsa, impreuna cu usturoiul, unde se lasa maxim 2 minute, amestecand incontinuu. Se scoate spanacul cu un cleste si se pune intr-un castron mare. Se adauga conopida cand e gata. Se stropesc cu zeama de lamaie si se mai condimenteaza dupa gust. Se presara cu fulgi de midale sau se adauga alte miezuri de fructe tari (caju, nuci etc.)