Ingrediente pentru fiecare portie:
- 900 g iaurt gras
- 500 g afine
- 200 g dulceata de afine
- 1 pastaie de vanilie, semintele
Mod de preparare:
- Amesteca intr-un castron larg iaurtul cu dulceata de afine. Adauga semintele de la pastaia de vanilie. Ia un mixer si amesteca aproximativ 10 minute. Gusta si poti complete cu zahar sau miere daca nu ti se pare suficient de dulce. Nu uita ca, la rece, gustul de dulce este diminuat.
- Da amestecul de iaurt pentru trei ore la congelator, apoi scoate si mixeaza din nou. Adauga 400 g afine si amesteca usor cu o lingura. Da din nou la congetalor pentru trei ore. Scoate inca o data si amesteca iarasi cu o lingura, apoi toarna in formele dorite (poti pune si betisoare in cupe).
- Nu uita de o lada frigorifica pentru a transporta inghetata la picnic. Scoate-o de la congelator cu cca 20 de minute inainte de servire si presara fiecare portie cu fructe proaspete. Poti zdrobi afinele cu putin zahar si le poti pune si intr-o tigaie, pe foc, pentru a obtine o combinatie de sirop cald cu inghetata rece.