- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINASanatatea gravideiVirusul West Nile la gravide si bebelusi

Virusul West Nile la gravide si bebelusi

bebelus foarte frumos (www.imotion.com)Mai ales in perioada anotimpului cald, virusul West Nile devine din ce in ce mai prezent, uneori cauzand chiar decesul persoanei infectate.

Fiind transmis destul de usor, chiar de intepatura de tantar, viitoarele mamici isi fac griji pentru sanatatea celui mic din burtica, pericolul de infectare fiind unul destul de mare. Acest virus si-a facut initial aparitia in tarile cu clima tropicala, unde temperatura este ceva mai calda decat in alte regiuni ale lumii. Cu timpul, acesta s-a extins destul de mult, ajungand astfel si in tara noastra.

Chiar daca simptomatologia poate parea ca lipseste imediat dupa infectare, exista pareri care atesta prezenta unor reactii destul de neplacute, generand probleme de sanatate destul de puternice.

In timpul sarcinii, tantarii par a fi atrasi mai mult decat in cazurile obisnuite intrucat femeile gravide au o temperatura bazala mai ridicata comparativ cu ceilalti. Se poate afirma si faptul ca acestea emana anumite substante volatile destul de usor detectate de catre tantari in timpul zborului. Virusul, odata intrat in organism in timpul sarcinii poate patrunde transplacentar la fat, generand o dezvoltare inadecvata a acestuia in mediul intrauterin.

Iata cateva afectiuni ale fatului generate de infectarea cu virusul West Nile:

  • Sindromul Down;
  • Cap mic la nastere;
  • Greutate scazuta la nastere;
  • Prezenta mai multor degete.

Cu toate acestea, daca infectarea s-a produs in primul trimestru de sarcina, efectele nu genereaza cauze majore. Infectarea in trimestrul doi si trei de sarcina genereaza posibilitatea avortului spontan sau chiar nasteri inainte de termen, la care se pot adauga efectele nedorite expuse mai sus.

De asemenea, potrivit cercetarilor, s-a putut demonstra ca virusul West Nile poate fi transmis de la mama la copil chiar in timpul alaptarii la san. In ceea ce priveste infectarea cu West Nile a bebelusului cu varsta de pana la un anisor, posibilitatile sunt destul de rare. Numarul deceselor sau a unor boli mai grave generate de prezenta virusului in organismul copilului mic sunt limitate la zero. Cu toate acestea, daca copilul are un sistem imunitar scazut poate exista posibilitatea de infectare, mai ales daca cel mic se afla situat intr-o zona cu multi tantari.

Chiar daca prezenta virusului in organism este asimptomatica, exista o posibilitate de 20% ca persoanele infectate sa resimta simptome asemanatoare unei gripe mai puternice.

Simptomatologia infectarii West Nile:

  • Cefalee;
  • Greata;
  • Varsaturi;
  • Febra mare;
  • Inflamarea ganglionilor;
  • Dureri musculare.

In cazuri extreme, pacientii pot resimti febra foarte mare, paralizie sau pierderi de memorie.

Pentru a putea preveni infectarea bebelusului cu un astfel de virus este indicat:

  • Sa eviti sa te plimbi impreuna cu cel mic in locurile in care prezenta tantarilor este mare;
  • Atunci cand iesi afara incearca sa il imbraci astfel incat sa ii poti acoperi portiuni mai mari de corp;
  • Foloseste produse care sa tina la departare tantarii de pielea copilului;
  • Montati la geamuri plase impotriva patrunderii tantarilor.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme