- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiTrusa de prim ajutor: sectorul vanatai si julituri

Trusa de prim ajutor: sectorul vanatai si julituri

Toti parintii din lumea asta au vazut la vremea lor vanatai, cucuie si julituri destule cat sa invete ca: 1. „Lasa ca trece pana te faci mareˮ, 2. „Copiii uita repede (si se lovesc din nou)ˮ, 3. „Avem nevoie in casa de o trusa de prim ajutorˮ (pe care s-o putem lua cu noi oriunde). 

Indiferent ca e vorba de stangaciile copilasilor care abia invata sa mearga si sa se catere sau de indrazneala celor trecuti de patru ani, care se suprestimeaza si au prea multa incredere in fortele lor, atitudinea fiecarui pusti este urmata de cazaturi. Si, desigur, mai apoi de semne „de buna purtareˮ.

Solutii naturale

Noi am spune ca vanataile si juliturile sunt marci ale evolutiei, dar cu toate acestea se cer tratate pe loc, macar pentru a atenua disconfortul copilului si a-i sustine tendintele de explorator pe mai departe.  Pe piata sunt o multime de produse, dar probabil vei dori sa stii mai ales ce sa alegi sanatos, mai putin chimic, pentru copilul tau. In plus, ai nevoie de o lista organizata de lucruri care trebuie luate de la farmacie.  In primul rand, partea buna este ca, fiind vorba de aplicatii externe

In al doilea rand, orice trusa de prim ajutor va contine un sector dedicat contuziilor, vanatailor si accidentelor minore. In aceasta trebuie sa intre unguente, creme, pansamente (tampoane de tifon si bandaj sub forma de fese), dezinfectant (spirt, apa oxigenata), plasturi si foarfece. Trusa mai poate contine: bandaj elastic, unguent cu antibiotic, sapun, servetele antiseptice, penseta, manusi de unica folosinta. Un antiinflamator, precum paracetamol sau nurofen pentru copii, se dovedeste eficient in cazul contuziilor dureroase, actionand din interior. Ai grija sa fie doze pentru copii.

Vanatai si cucuie

Majoritatea vanatailor trec de la sine, in cateva zile, dar aceasta dupa c etrec prin diverse culori, devenind de la rosii la albasturi si aratand, spre final, chiar mai urat decat in prima instanta. Acesta este doar un semn ca se vindeca: pielea a fost zdrobita, iar sub ea a existat o hemoragie.

Solutii homeopate.  Pe baza de plante, remediile homeopate sunt cele mai sigure si mai bune pentru copii. Se pot gasi inclusiv unguente homeopatice pentru vanatai si echimoze, care calmeaza durerea gratie principiilor active si grabesc retragerea contuziei.

Remedii naturiste. In primele 15-20 de minute de la lovitura pune pe zona afectata un pansament din bumbac sau o carpa curata si aplica ceva rece, de preferat gheata, deasupra. Frunzele de varza au si ele un efect miraculos: aplica pe zona afectata una-doua frunze de varza, zdrobite bine cu ajutorul unui facalet sau al unei sticle (pentru ca fibrele frunzei sa se sparga si sa evapore substantele active), Leaga usor cu pansament si schimba frunzele o data la 2-3 ore.

Taieturi si julituri

Cand sangerarea este exterioara, vorbim despre rani deschise. Pentru a curata si trata corect aceste rani ai nevoie de apa oxigenata ser fiziologic sau rivanol, pentru a opri sangerarea si a indeparta resturile si bacteriile. Dupa dezinfectare, foloseste un unguent cu antibiotic si abia apoi poti pansa rana, pentru a impiedica sangerarea excesiva. Nu strange bandajul, pentru a nu bloca circulatia sangelui. Daca rana sangereaza abundent si nu se opreste sau taietura este foarte adanca suna la ambulanta sau mergi la urgente, s-ar putea sa fie nevoie de niste copci.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme