- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIIngrijirea pieliiTrucuri de ingrijire pentru pielea sensibila

Trucuri de ingrijire pentru pielea sensibila

Copiii au o piele mult mai subtire si mai delicata decat a adultilor, ca atare si mai sensibila si expusa riscului de iritatii si deshidratare. Cateva trucuri de la specialisti, de care este bine sa tii cont:

Produse fara coloranti si parfumanti

Incepand la cremele si lotiunile aplicate direct pe piele, pana la cele pentru hainutele lui (detergent, balsam), produsele folosite pentru bebelusi si copii nu ar trebui sa contina coloranti si parfumanti. Verifica etichetele cu atentie si vezi ce contin produsele pe care le alegi pentru cel mic. Este important ca ele sa fie testate dermatologic, iar pe produs sa apara mentiunea ”hipoalergenic”.

Foloseste produsele de protectie solara

Noi, adultii, vedem acum rezultatele expunerii la soare fara protectie solara pe vremea cand eram copii – tenul patat, pielea imbatranita timpuri si cresterea numarului de cazuri de cancer de piele sunt dovada ca efectul ultravioletelor nu este unul prietenos pentru piele. Nu-ti expune copilul la pericol, protejeaza-i pielea! Fereste-l de soarele puternic (10-16), foloseste cremele cu factor de protectie solara (UVA si UVB) cu factor de minim 30 si imbracaminte speciala, care-l fereste pe cel mic de efectul nociv al ultravioletelor. Nu uita sa aplici si pe buze un balsam protector. Produsele de protectie solara nu sunt recomandate bebelusilor care nu au implinit 6 luni si care nu ar trebui expusi direct la razele soarelui.

Pastreaza pielea bine hidratata

Imediat dupa baie, aplica pe corpul si pe fata celui mic un strat subtire de crema hidratanta. Aceasta va reface bariera hidrica a pielii si va proteja pielea de iritatiile cauzate in principal de desihidratare, in combinatie cu alti factori.

Fereste-l de alergeni

Foarte multi copii au probleme de piele – eczme, iritatii, dermatita atopica. Acestea sunt cauzate de mai multi factori, dintre care un rol important in joaca alergenii din mediu, la care este expus copilul. Evita jucariile de plus din camera copilului (care nu fac decat sa acumuleze praf si acarieni), alege produse din materiale naturale, nu sintetice, pentru cel mic, ai grija sa speli bine toate hainutele si piesele de lenjerie care intra in contact cu piealea celui mic si sa le clatesti suplimentar, pentru a indeparta orice urma de iritanti si fa curatenie in casa in mod regulat, pentru a preveni formarea prafului si mucegaiului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme