- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREMaternitateTrei zile in maternitate

Trei zile in maternitate

gravida la maternitate (http://o.tqn.com)De cele mai multe ori sederea in maternitate nu este mai mare de trei zile de la internare. De aceea, in tot acest timp va trebui sa profitati la maxim sa va cunoasteti bebelusul si noile atributii de mamica.

Chiar daca ardeti de nerabdare sa va tineti in brate bebelusul va trebui ca mai inainte de toate sa incercati sa va refaceti dupa nastere. Si cum altcumva decat cu multa odihna. In tot acest timp veti fi indrumata sa incercati sa va relaxati si sa dormiti cat mai mult intrucat imediat dupa ce veti aduce bebelusul acasa acesta va avea nevoie permanent de protectia mamei, fiindu-va astfel imposibil sa va mai odihniti asa cum erati obisnuita mai inainte.

De regula, de indata ce v-ati intors acasa, bebelusul va deveni destul de agitat, epuizandu-va resursele de energie de care dispuneti. Lipsa somnului, plansul neincetat al celui mic, alaptarea sau sterilizarea biberoanelor pe timpul noptii, toate te vor epuiza la maxim mai ales atunci cand va trebui sa le faci fata de una singura.

In maternitate situatia este destul de diferita. Chiar daca esti mamica, puiul tau va fi destul de bine ingrijit si supravegheat de catre personalul medical in asa fel incat tu sa nu iti faci niciun fel de grija. De aceea, nu va trebui sa va incarcati programul pe care il aveti in tot acest timp cu vizitele numeroase ale prietenilor. Este mai indicat ca acestia sa va poata revedea abia atunci cand veti fi capabila sa va refaceti si sa va obisnuiti cu noua voastra viata. Vizitele la maternitate vor trebui restrictionate doar la cele mai apropiate cunostinte. Bineinteles, nu va trebui sa il excludem din ecuatie pe tatal bebelusului care devine un adevarat suport pentru cel mama si pentru copil in tot acest timp.

Tot aici vei putea afla cateva lucruri elementare despre ingrijirea bebelusului. Vei sti cum sa il alaptezi, cum sa il schimbi, ce unguent sa folosesti, cum sa il speli si cum sa il imbraci. De aceea, nu ezita sa intrebi atat colegele desalon cu tine, cat si asistentele ori medicii despre nelamuririle pe care le ai.  Ele te vor ajuta sa gasesti raspunsurile pe care ti le doresti cu privire la ingrijirea micutului si mai ales cu privire la cum va trebui sa procedezi pentru a-l alapta corect pe cel mic.

Recuperarea dupa nastere, fie vaginala, fie prin cezariana reprezinta alte dileme cu care va trebui sa te confrunti. De aceea, in timpul care ti-a mai ramas dupa nastere va trebui sa incerci sa te preocupi de insanatosirea organismului tau respectand intocmai indicatiile terapeutice ale medicilor, in asa fel incat dupa externare bebelusul sa aiba o mama sanatoasa care sa ii ofere cea mai mare siguranta.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme