- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTICopil nascut prematurTravaliul prematur si Placenta Praevia

Travaliul prematur si Placenta Praevia

Travaliul care intervine mai devreme de saptamana 37 se cheama prematur si aproxmativ 10% dintre bebelusi se nasc asa. Medicii nu stiu concret ce sta la baza acestui lucru, dar printre factorii de risc se includ: sarcina multipla, un istoric de travaliu prematur sau o anomalie a colului si posibile infectii vaginale.

Simptome – Daca observi o scurgere vaginala sau simti contractii abdominale, crampe sau dureri de spate, este indicat sa iti suni medicul cat mai curand si sa mergi la control.

Tratament – Odihna la pat reduce de multe ori presiunea care se pune pe col, facand ca acesta sa nu se dilate. Dar noile studii indica faptul ca odihna la pat poate face mai mult rau decat bine, in anumite situatii, asadar intreaba medicul daca este absolut necesar sa faci asta. Este incurajat consumul de lichide din plin, deoarece deshidratarea poate da contractii uterine.

Cum poti preveni –  Inainte de a ramane insarcinata, verifica-ti glanda tiroida. Femeile care au probleme netratate de tiroida, risca sa nasca mai devreme. Inainte de a concepe, este indicat sa-ti faci mai multe teste vaginale pentru a verifica daca nu ai bacterii.

Tehnicile de reducere a stresului precum practicarea Yoga poate fi de ajutor, deoarece anumite studii releva ca s-a gasit o legatura intre nivelurile ridicate de stres si hormonii care cauzeaza o nastere prematura. In cele din urma, daca ai un istoric de travaliu prematur, cere-i sfatul medicului cu privire la injectiile cu progesteron, care pot reduce riscul de nastere prematura cu pana la 20%.

Placenta Praevia

Ce este – In mai putin de 1% dintre sarcini, aceasta afectiune intervine si acopera colul. Este periculos deoarece in timpul travaliului, cand colul se va dilata si uterul se va expanda, anumite portiuni din placenta se vor rupe si vei sangera, cauzand hemoragii.

Ce sta la baza – Medicii nu sunt siguri, dar riscul este inclus daca ai o sarcina multipla, daca faci o cezariana sau daca varsta ta depaseste 40 de ani.

Simptome – Sangerarile care intervin in trimestrul al II-lea si al III-lea.

Tratament – Daca sangerarea este usoara, medicul te va monitoriza indeaproape. In 90% dintre cazuri, placenta se deplaseaza. Daca placenta iti blocheaza colul, medicul iti poate recomanda odihna la pat. Sangerarile recurente pot solicita spitalizare.

Cum poti preveni – Din pacate nu poate fi prevenit, dar trebuie sa-i comunici de urgenta medicului, atunci cand se intampla, pentru a lua masurile necesare.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme