- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINATravaliuTravaliul in termen

Travaliul in termen

gravida spital maternitate (http.thejenisons.com)Ca regula generala, declansarea momentului nasterii va aparea in intervalul 37-42 de saptamani. Orice intarziere peste acest termen trebuie sa alarmeze atat viitoarea mamica, cat si medicul care supravegheaza sarcina respectiva.

Cu aproximatie, medicul va avea in vedere declansarea nasterii in saptamana 40 calculat de la data ultimului ciclu menstrual. Asadar, in acest interval mai sus mentionat, se va putea considera faptul ca micutul se va naste in termenul normal, fiind pregatit din punct de vedere medical sa infrunte toate impedimentele mediului extrauterin.

Intarzierea datei nasterii constituie o cauza de alarmare pentru gravida, aceasta, dar si fatul trebuind sa fie foarte atent monitorizati de catre medic, existand riscul dezlipirii fatului de placenta sau chiar diminuarea lichidului amniotic, ceea ce poate duce la probleme grave de sanatate pentru fat sau chiar decesul acestuia in mediul intrauterin.

Ca urmare a acestor lucruri, viitoarea mamica trebuie sa tina seama cu exactitate a datei ultimului ciclu menstrual pentru a i se calcula de catre medic data probabila a nasterii. Si consultul medical din primul si al doilea trimestru de sarcina este deosebit de important pentru a se putea stabili din punct de vedere ecografic varsta aproximativa a fatului si nivelul sau de dezvoltare intrauterina.

Declansarea nasterii survine ca urmare a pierderii unei parti a lichidului amniotic, gravida observand o scurgere destul de abundenta, gelatinoasa, dar si o senzatie de durere pelvina. Cu toate acestea, nasterea apare de-abia dupa declansarea contractiilor, acestea avand o structura dureroasa si avand un anumit ritm propriu – ca regula generala vor aparea trei contractii in circa 10 minute. Toate cele de mai sus vor ajuta la dilatarea zonei colului uterin a gravidei pentru a face posibila nasterea copilului.

Exista si situatia in care unele gravide, odata cu aceste contractii vor avea scurgeri de culoare rosiatica. Nimic de speriat insa, atata timp cat gravida nu este suspecta de placenta praevia. Intensitatea dureroasa a contractiilor din timpul travaliului difera in functie de organismul fiecaruia. Cu toate acestea, ele nu trebuie sa aiba o durata mai mare de 50 de secunde. Ritmicitatea in faza debutului travaliului apare din 3 – 5 minute, pentru ca mai apoi, mai aproape de expulzarea bebelusului, acestea sa fie mult mai dese, la aproximativ un minut distanta unele de celelalte.

Daca viitoarea mamica nu se incadreaza in termenul prevazut pentru data probabila a nasterii, iar contractiile si-au facut deja aparitia, fiind destul de dese si dureroase, nu trebuie sa mai stea pe ganduri si sa se prezinte de urgenta la cea mai apropiata maternitate sau sa isi anunte medicul care o supravegheaza. Astfel de probleme pot genera o nastere prematura.

Articolul precedentCauze de inducere a travaliului
Articolul următorCum apar contractiile?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme