- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiTratamentul si cauzele aparitiei eczemei la copii

Tratamentul si cauzele aparitiei eczemei la copii

eczema la copil (www.esanatos.com)Eczema la copii apare odata cu manifestarea unor alergii la nivelul pielii. De regula, aceasta se manifesta prin aparitia unor pete de culoare rosie, uneori mai uscate, alteori mai umede si pruriginoase.

Din cauza aparitiei eczemei la nivelul corpului, copilul ajunge sa se scarpine destul de tare. De cele mai multe ori eczema apare ca urmare a unor alergii la laptele de vaca, parul de animale, alimente sau tesaturi care intra in contact direct cu pielea. Se poate spune ca eczema apare si datorita manifestarii unor alergii la scutecul de unica folosinta, mai ales atunci cand incercati sa ii schimbati marca acestuia. Medicii sunt de parere ca eczema poate aparea si ca urmare a dezvoltarii unor factori de natura psihica, emotionali.

Potrivit specialistilor eczema apare de cele mai multe ori la nivelul fetei, pe frunte sau obraji, pe ceafa. Insa, atunci cand copilul este mai mic, localizarea eczemei poate fi oriunde, uneori chiar si pe umeri, brate, piept sau in regiunea anala.

Eczema prezinta la inceput mici pete de culoare rosu deschis, pentru ca ulterior aceasta sa se inchida la culoare datorita faptului ca copilul incepe sa se scarpine destul de tare si chiar sa se zgarie cu unghiile.

Pentru combaterea eczemei este indicat sa incercati sa folositi la nivelul pielii creme hidratante in asa fel incat sa se asigure hidratarea pielii in tot acest timp. De asemenea, in timpul baitei este indicat sa folositi geluri de dus sau lotiuni hidratante si sa evitati folosirea sapunului care determina uscarea pielii. Apa cu care spalati copilul va trebui sa fie mai calda in asa fel incat pielea sa se inmoiaie. Dupa baita nu stergeti zona eczemei cu un prosop prea aspru si incercati sa tamponati regiunea.

Pentru tratamentul medicamentos al eczemei medicul va va recomanda folosirea unor creme antipruriginoase, hidrocortizon, medicatie nonsteroidiana sau medicatie antihistaminica. In cazuri mai grave medicul poate prescrie tratament cu antibiotic. Cu toate acestea este de preferat sa depistati alimentul sau motivul pentru care copilul a manifestat reactia alergica ce a condus la producerea eczemei intrucat doar ferindu-l de alergie se va putea insanatosi, iar boala nu va mai recidiva.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme