- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiTotul despre West Nile si cum sa ne ferim copiii de el

Totul despre West Nile si cum sa ne ferim copiii de el

tantar (www.giurgiuonline.com)In timpul verii, incidenta imbolnavirilor cu West Nile este destul de mare. De regula o astfel de afectiune poate fi transmisa de tantari si poate determina efecte ingrozitoate mai ales la nivelul creierului uman.

De cele mai multe ori, West Nile provine de la tantari si poate fi transmis cu mare usurinta oamenilor, pasarilor si cabalinelor. In general, incidenta bolii este mai mare in randul populatiei din Africa, dar si in tarile Orientului Mijlociu.

Initial cei care sunt infectati cu West Nile nu prezinta simptome vizibile la inceput. Cu toate acestea, riscurile sunt destul de mari mai ales atunci cand infectia se stabilizeaza la nivelul creierului, putand conduce la deces. Incubatia virusului poate dura pana la doua saptamani. De regula, pacientul infectat nu transmite infectia persoanelor cu care intra in contact.

Dupa perioada de incubatie, pacientii incep sa resimta cateva simptome destul de grave. De regula, rezultatele sunt mai alarmante in cazul copiilor cand acestia pot prezenta iritatii la nivelul pielii, febra mare, voma, lipsa poftei de mancare, dureri de cap, noduli, dureri musculare si diaree.

De aceea, atunci cand copilul resimte una dintre aceste stari este indicat sa te adresezi de urgenta medicului specialist pentru efectuarea unor investigatii de specialitate.

Pentru a va feri copilul de West Nile este de ajuns sa il feriti de intepaturile de tantari. De regula, pe toata perioada anotimpului cald in tara noastra are loc o invazie de tantari, uneori rezistenti chiar si in fata unor solutii de deparazitare.

Este indicat ca ori de cate ori va expuneti in aer liber copilul in timpul sezonului cald sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  • evitati sa il expuneti la tantari;
  • postati plase antitantari la fiecare intrare in incapere in asa fel incat tantarii sa nu poata patrunda;
  • incearca sa il imbraci cu pantaloni lungi si cu bluze cu maneca lunga;
  • foloseste spray-uri impotriva tantarilor in incapere;
  • aplica-i copilului pe piele un unguent care sa tina tantarii la distanta in asa fel incat sa fie ferit de ciupiturile de tantari;
  • impiedica colectarea apei statute in jurul casei.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme