- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteTort Blancmanger cu sirop de capsuni

Tort Blancmanger cu sirop de capsuni

Tortul Blancmanger se prepara inca din Evul Mediu in Franta si este un soi de budinca dulce, facuta din lapte si ingrosata cu faina. Adesea este servita presarata cu migdale. In reteta originala, tortuletul era alb perfect, de aceea a si fost botezat astfel. Nu trebuie confundat cu Panna Cotta, un alt desert dulce, facut cu smantana si gelatina.

Ingrediente:
2 linguri faina
1 cana si 1/4 de lapte
1 lingura zahar alb
coaja de lamaie
3 picaturi de extract de vanilie

2 linguri sirop de capsuni

Preparare:
1. Se clateste o forma de tarta cu apa rece. Se amesteca faina cu o parte din lapte, cu ajutorul unei linguri, pana se omogenizeaza si nu mai are cocoloase. Restul de lapte, zaharul, coaja de lamaie si vanilia se pun intr-o craticioara si se aduc la fierbere. Cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga faina amestecata cu lapte si siropul de capsuni. Se da din nou pe foc si se fierbe timp de trei minute.

2. Pune forma de tarta intr-un vas (sau in chiuveta) cu apa rece, care sa nu ii depaseasca marginile, apoi toarna in forma compozitia de pe foc. Da la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se poate servi ornat cu fructe proaspete sau uscate, dar si cu bombonele.

Articolul precedentBiscuitii inimioara
Articolul următorBatoane cu musli

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme