- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
gastronomieTocăniță cu șprot la prânz

Tocăniță cu șprot la prânz

Știai că peștele poate avea efecte pozitive asupra depresiei şi tulburării bipolare? Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.

Șprotul poate fi o variantă excelentă și pentru masa de prânz. Poate că nu ştiai, dar din şprot se poate face o tocăniţă de te lingi pe degete. Pentru aceasta, vei toca mărunt 2 cepe, un morcov rondele, vei decoji şi pisa 2 roşii. Încinge uleiul într-o cratiţă mai promiţătoare, după care rumeneşte ceapa până prinde culoarea soarelui, moment în care e timpul să adaugi morcovul, 5 ceşti de apă şi una de vin alb. Se fierb bine legumele şi se mai completează cu apă dacă este nevoie, după care se adaugă o jumătate de kilogram de şprot, sosul de roşii şi o linguriţă de sos de chilli. Se mai fierbe puţin, până când peştele e numai bun şi fraged, se adaugă sarea şi piperul şi tocăniţa e gata. O poţi servi caldă, garnisită cu pătrunjel proaspăt şi voie bună.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme