- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREMaternitateTipuri de nastere: La spital

Tipuri de nastere: La spital

Cum ai vrea sa se nasca copilul tau? Loviturile tot mai dese ale bebelusului sunt un semn clar ca vei naste curand.Tipul de nastere pe care il alegi reprezinta o decizie foarte personala. Vrei o nastere naturala sau poate ai vrea sa nasti in apa?

In timp ce in ziua de astazi, viitoarele mamici au la indemana mai multe optiuni pentru nastere, este posibil totusi ca aceasta operatiune sa fie limitata de anumiti factori:

  • Spitalul unde practica medicul tau;
  • Ce anume include asigurarea ta de sanatate;
  • In functie de ce potential de risc are sarcina ta;
  • In functie de zona in care locuiesti;

Nasterea la spital – Marea majoritate a femeilor din Romania nasc la spital. Aceasta reprezinta cea mai sigura varianta si de multe ori si singurul loc in care iti poti aduce copilul pe lume. Chiar daca ai o sarcina cu risc minim, nasterea intr-un spital, unde ai acces la tehnologia de ultima ora, reprezinta cea mai sigura varianta. Experienta insa, difera de la spital la spital.

In spitalele traditionale vei merge dintr-o camera in alta in functie de stadiul in care te afli: camera de travaliu, sala de nasteri, camera de terapie intensiva sau de recuperare, salonul in care stai pana la externare sau rezerva in care stai cu bebe. Nu toate spitalele respecta aceeasi rutina, de aceea este bine sa vorbesti cu medicul tau pentru a sti la ce sa te astepti.

Multe spitale ofera:

  • Cursuri de parenting si lectii de alaptare;
  • Moase certificate;
  • Posibilitatea de-a naste fara medicatie;
  • Posibilitatea de-a purta propriile haine in timpul travaliului si nasterii;

Pentru a lua pulsul unui spital, este indicat sa il vizitezi inainte. Chiar daca vei avea o rezerva, este bine sa fii pregatita sa infrunti o oarecare agitatie in spital, deoarece foarte multi medici si asistente vor veni sa vada cum te simti atat tu cat si bebelusul.

Iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le mai iei in considerare:

  • Ia in calcul istoricul de nasteri naturale si de cezariene realizate la spitalul pe care l-ai ales;
  • In timp ce staful din spital va incerca sa-ti onereze dorintele, nu uita ca ce conteaza cel mai mult este siguranta ta si a bebelusului, de aceea este posibil ca medicul sa ia decizii de ultim moment;
  • Nu uita ca trebuie sa respecti politica unui spital. Daca medicul iti sugereaza sa consumi multe lichide, este indicat sa o faci, mai ales daca medicul este ingrijorat cu privire la faptul ca ai putea face o cezariana. De asemenea spitalul va limita numarul de persoane care te vor vizita in primele ore de la nastere;
Articolul precedentSa-ti fotografiezi nasterea?
Articolul următorAi intrat in travaliu?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme