- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEOvulatieTestele de ovulatie

Testele de ovulatie

fertilitate 3Ori de cate ori iti doresti sa ramai insarcinata esti curioasa sa afli care este perioada ta fertila pentru a mari numarul de incercari sexuale cu partenerul.

In timpul ovulatiei organismul elibereaza un ovul in vederea fecundarii sale de catre spermatozoizi. In cazul in care in acest interval nu se produce fecundarea atunci ovulul se va descompune si va fi eliminat de catre organism sub forma menstruatiei. Atunci cand ovulul intalneste spermatozoizii se va produce aparitia unei sarcini, ceea ce va determina fixarea acestuia in uter.

Pentru a cunoaste care este cel mai bun moment pentru a concepe un bebelus orice femeie va trebui sa afle momentul in care se afla la ovulatie. In realitate, in timpul ovulatiei secretiile vaginale sunt mult mai abundente, nivelul hormonului luteinizant creste destul de mult, se modifica temperatura bazala, producandu-se o crestere si de aceasta data, iar femeia poate resimti o tensiune la nivelul sanilor sau in partea abdomenului inferior.

Testul de ovulatie masoara nivelul hormonului luteinizant din organism. Atunci cand valorile hormonului cresc, testul de ovulatie va arata un rezultat pozitiv, vreme de 2-3 zile. Un astfel de lucru reliefeaza faptul ca in tot acest timp activitatea sexuala a partenerilor ar trebui sa fie mult mai intensa, sansele de aparitie a sarcinii mult asteptate fiind destul de crescute. Pentru ca efectele sa fie cele mult asteptate, testele de ovulatie vor trebui realizate cu regularitate de catre femeie, incepand cu ziua 9-11 dupa prima zi a menstruatiei. De asemenea, ori de cate ori alegeti o astfel de metoda de depistare a perioadei fertile este indicat sa va asigurati ca respectati cu strictete recomandarile de pe ambalaj.

De regula, acest tip de testare se realizeaza tot cu ajutorul urinei, insa de aceasta data nu mai este folositoare urina de dimineata, asa cum era cazul testelor de sarcina. Tocmai de aceea, se recomanda folosirea urinei dupa ora 11.00, atunci cand organismul incepe sa secrete hormon luteinizant. Se vor folosi tot recipiente curate si uscate, iar femeia va trebui sa reduca cantitatea de lichide pe care o consuma mai inainte de realizarea testarii.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme