- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEOvulatieTemperatura bazala si fertilitatea

Temperatura bazala si fertilitatea

fertilitateTemperatura bazala reprezinta una dintre cele mai sigure metode de interpretare a fertilitatii. Cu ajutorul sau orice femeie va reusi sa isi cunoasca perioada ovulatiei.

Temperatura bazala, asa cum este cunoscuta in limbajul de specialitate, reprezinta, de fapt, temperatura corpului. Cu alte cuvinte, in apropierea perioadei ovulatiei temperatura bazala va fi putin mai crescuta decat in restul zilelor.

Fertilitatea reprezinta perioada in care femeia va putea sa conceapa un bebelus, fiind identificata cu momentul eliberarii de catre ovar a ovulului in vederea fecundarii sale de catre spermatozoid. Legatura dintre fertilitate si temperatura bazala este destul de mare. Potrivit medicilor, in aceasta perioada temperatura va urca cu pana la un grad Celsius fata de zilele in care femeia nu se afla la ovulatie.

Masurarea temperaturii bazale poate deveni, asadar, un factor ajutator atat pentru femeile care isi doresc sa conceapa un bebelus, cat si pentru cele care sunt interesate de masurile de contraceptie, dorind sa mai astepte pana vor deveni mame. Pentru a depista momentul ovulatiei, femeia va trebui sa inceapa sa isi masoare zilnic temperatura corpului, fiind atenta sa aleaga acelasi moment al zilei, de preferat dimineata. Indicii de temperatura vor fi notati cu atentie intr-un caiet. In cazul in care, dintr-o data, temperatura corpului incepe sa creasca cu circa un grad Celsius, fara ca femeia sa fie bolnava ori racita, atunci va aflati la perioada ovulatiei.

Masurarea acesteia va trebui sa se faca pe parcursul mai multor luni pentru a fi siguri ca ovulatia se produce la acelasi interval de timp de la data menstruatiei si nu prezinta fluctuatii. In cazul in care si in lunile urmatoare femeia observa cresterea temperaturii in aceeasi perioada inseamna ca perioada de ovulatie isi urmeaza cursul firesc, iar ciclul menstrual este cat se poate de regulat.

Depistand perioada fertila, femeia poate intretine contacte sexuale neprotejate in scopul obtinerii unei sarcini. De asemenea, in cazul in care doreste sa mai astepte pana sa devina mamica, aceasta va putea sa se protejeze in tot acest timp.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme