- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaTelevizorul poate influenta negativ scolarul

Televizorul poate influenta negativ scolarul

Dupa scoala, copilul se posteaza in fata televizorului, iar tu nu stii ce sa faci ca sa-l dezlipesti de ecran.  Amestec de informatii audio si vizuale, televiziunea este o activitate atractiva si usoara care reuseste foarte usor sa capteze atentia celor mici. Pediatrii recomanda insa, maxim o ora de televizor pe zi pentru un copilul cu varsta intre 8 si 10 ani.

Nu incepeti ziua cu televizorul. Nu-l lasa la televizor dimineata, inainte sa plece la scoala, in caz contrar concentrarea la lectii se va reduce. Ai grija sa nu serveasca nici micul dejun in fata micului ecran, mancarea trebuie consumata in liniste, pentru favorizarea digestiei.

Fara TV in camera. Daca are televizor in camera lui, sansele sa fie atent la teme, scad considerabil. Copilul le va pregati in graba, cu gandul doar la emisiunile pe care le pierde, in timp ce el invata. Nu ceda, chiar daca cel mic insira, plangand, numele colegilor care beneficiaza, fara reguli, de acest mod de divertisment. In plus, va fi tentat sa-i dea drumul inainte de culcare, ceea ce cu siguranta ii va provoca un somn nelinistit.

Prima data temele si apoi emisiunile TV. Explica-i ca are voie sa se uite la televizor doar dupa finalizarea temelor. Nu-l lasa insa mai mult de o ora in fata micului ecran. Parte integranta a culturii, televiziunea devine un mijloc de divertisment si informatii esentiale pentru copil, cu conditia ca tu sa faci o selectie a emisiunilor la care se uita.

Desenele animate. Din pacate nici macar desenele animate nu mai sunt inofensive si pot instiga la violenta. La varsta aceasta, copilul are inca nevoie de ajutor ca sa inteleaga ceea ce vede la televizor. Trebuie sa-i explici ca imaginile vizionate nu reflecta intotdeauna realitatea si sa fii atenta la ce se uita copilul.

Tu, ca parinte, trebuie sa actionezi ca un filtru pentru a proteja copilul de scene agresive si sa furnizezi explicatiile necesare pentru lamurirea imaginilor neclare. Explica-i modul in care sunt realizate emisiunile de televiziune, al caror principiu se bazeaza pe publicitate. Daca discuti cu el, il vei ajuta sa-si dezvolte gandirea critica vizavi de programele pe care le vizioneaza.

sursa foto: stuff.co.nz

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme