Ingrediente:
Pentru blat:
• 1 ou
• 2-3 linguri smantana Lactag
• 100 gr margarina
• 300 gr faina
• sare
• 1-2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
• 300 gr ficatei de pui
• 1 conserva ciuperci
• 3 oua
• 100 gr cascaval Lactag ras
• 3 linguri ulei
• 1 ceapa
• sare
• piper
• cimbru macinat
• 1 ardei gras rosu
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: Usor
Numar portii: 6
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un castron. Puneti margarina taiata cubulete si sarea si amestecati. Puneti oul batut, smantana Lactag si framantati pana obtineti un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie adaugati 1-2 linguri apa rece. Puneti aluatul la rece pentru 30 de minute. Curatati ceapa, tocati fin si caliti-o in uleiul incins. Adaugati ciupercile scuse si clatite.Caliti cateva minute, apoi adaugati ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubuletemici. Lasati pana ficateii s-au albit bine, fara a se praji. Lasati sa se raceasca.
Apoi amestecati cu sare, piper, cimbru, ouale si cascavalul Lactag ras . Tapetatati tava cu margarina si faina.
Intindeti aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. Intindeti foaia in tava, intepati-o cu o furculita din loc in loc, apoi turnati umplutura. Acoperiti cu bucatile de aluat ce trec peste forma.Dati la cuptor pana este gata si se aureste frumos.
Iti recomandam o alta reteta la fel de gustoasa: Paste cu legume