Ingrediente:
Pentru aluatul de tarta:
· 50 gr unt Lactag
· 70 gr zahar
· 150 gr faina
· 1 ou
Pentru crema:
· 500 gr ananas
· 200 gr smantana Lactag
· 4 oua
· 150 gr zahar
· o lingura si jumatate amidon de porumb
· zahar vanilat
· 2 linguri de rom
Timp de preparare: 50 minute
Dificultate: usor
Numar portii: 6
Mod de preparare:
Tarta:
Amestecam toate ingredientele de la aluatul de tarta si framantam un aluat omogen. Intindem o foaie de 3-4 mm pe care o asezam in forma de tarta.
Crema:
Ananasul din compot se scurge de zeama, se pune in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se adauga ouale. Apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, smantana Lactag, romul si amidonul si amestecam in blender pana cand se omogenizeaza foarte bine compozitia.
Se toarna in forma de tarta compozitia de ananas. Se da la cuptor la foc mic pana cand deasupra crema capata o culoare aurie. Crema va fi inca moale cand o scoatem din cuptor, de aceea o lasam sa se racesca in forma si de abia apoi se poate scoate si portiona.
Daca ti-a placut aceasta reteta, noi credem ca o sa-ti placa si Tarta cu prune