- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteSupe delicioase pentru nazdravani

Supe delicioase pentru nazdravani

Supa cu galusti

Ingrediente:

  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei galben
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 l de apa
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 ou
  • Griș

Mod de preparare:

Se taie radacinoasele in bucati potrivite, se pun la fiert in apa cu putina sare, cand sunt aproape fierte se adauga ceapa si ardeiul intregi si se fierb in continuare. Cand toate legumele sunt aproape fierte si tot ardeiul, se mixeaza bine, dupa care se toarna inapoi in supa. Separat se face compozitia pentru galusti, care sa nu fie nici foarte moale dar in nici un caz groasa, tare.

Se poate incerca aluatul cu o furculita pe care sa o treci prin aluat si lasa urme. Sau se mai pot incerca separat intr-un ibric cu apa cand clocoteste se ia cu lingurita din compozitia de galusti si se pune in apa care fierbe, daca nu se farama atunci pune-le in supa.

Atentie, daca aluatul este prea gros, atunci galustile vor iesi tari si la mijloc nefierte! Dupa ce se pun galustile in supa se pune capacul si se mai fierb cateva minute la foc foarte mic, dupa care se pune patrunjelul.

Se poate servi cu piper!

2 ani+

Supa cu taitei

Ingrediente:

  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legatura patrunjel
  • Taitei

Mod de preparare:

Se taie radacinoasele in bucati potrivite, se pun la fiert in apa cu putina sare, cand sunt aproape fierte se mai adauga ceapa si ardeiul intreg si se fierb in continuare. Cand toate legumele sunt aproape fierte, pune jumatate din cantitatea de legume in blender, toata ceapa si ardeiul si se mixeaza bine, dupa care se toarna inapoi in supa. Daca este prea groasa consistenta supei, se poate adauga sare si apa.

Dupa ce se pun taiteii in supa, se pune capacul si se mai fierb cateva minute la foc foarte mic, dupa care se pune patrunjelul.

Se poate servi cu piper!

2 ani+

Sursa: Bucate delicioase, pentru copii cu alergii alimentare (culegere de retete fara lapte de vaca si pe alocuri fara ou) Alina Constantinescu, Oana Popescu

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme