Merita sa faci aceasta supa doar daca gasesti sparanghel tanar, fraged. Se potriveste cu primavara, datorita culorii si gustului rafinat. Iar celor mici le vor placea ouale „pentru pitici”.
Ingrediente:
– 6 cesti cu zeama de supa de legume
– 1 praz (doar partea alba si cea verde deschis)
– 2 cartofi albi de dimensiuni medii, curatati si taiati cuburi
– 1 legatura de sparanghel
– 2 cani cu buchete de broccoli, tocate mare
– 16 oua de prepelita, fierte si curatate
Mod de preparare:
- Incalzeste jumatate din cantitatea de supa intr-o oala mare, la foc mediu. Redu focul, adauga prazul taiat cuburi si amesteca des. Fierbe pana cand prazul se inmoaie, aproximativ 6 minute. Adauga restul de zeama de supa si cartofii, apoi adu la fierbere.
- Taie varfurile de sparanghel si lasa-le intregi, pentru a le folosi mai tarziu la sevire, iar tulpinile taie-le cuburi. Pune tot sparanghelul si broccoli la supa si readu la fierbere. Da focul mic si fierbe pana cand se inmoaie legumele, timp de 15-20 de minute. Ia oala de pe foc si lasa sa se raceasca un pic.
- Scoate varfurile de sparaghel si transfera cu grija supa intr-un blender, unde amesteca pana ce se omogenizeaza. Pune supa in castroane, garniseste cu varfurile de sparanghel si oua de prepelita si serveste.