- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaStructura anului scolar 2013-2014

Structura anului scolar 2013-2014

copil la scoalaStructura noului an scolar 2013-2014 aduce o serie de schimbari. Pana la data de 31 mai 2013, senatorii si deputatii trebuie sa isi dea acordul asupra celor mai noi reglementari in materia structurii anului scolar.

Potrivit noului proiect, anul scolar 2013-2014 va fi structurat in doua semestre aproape egale, in asa fel incat micii scolari sa poata asimila aceeasi cantitate de informatie si sa se odihneasca in perioade cu aceeasi durata.

Data inceperii anului scolar va fi 16 septembrie, acesta finalizandu-se pe data de 20 iunie 2014. De asemenea, in timpul sarbatorilor de Paste, elevii vor mai primi inca o zi libera – cea de marti.

Structura anului scolar 2013-2014 are in vedere si perioada vacantelor. In primul semestru, elevii se vor putea odihni in intervalul 2-10 noiembrie, precum si in perioada 21 decembrie 2013-5 ianuarie 2014. Incepand cu data de 6 ianuarie 2014 elevii vor merge la scoala pentru o perioada destul de scurta, pana in data de 1 februarie, atunci cand copiii vor ramane acasa, in vacanta intersemestriala, pana pe data de 9 februarie.

Cel de-al doilea semestru incepe imediat dupa finalizarea vacantei, adica pe data de 10 februarie. In perioada de 11 -23 aprilie are loc vacanta de primavara.

Numarul saptamanilor de scoala este de 36, insa elevii din anii terminali ai liceului se vor opri din studiu cu trei saptamani mai devreme, pregatind examenul de bacalaureat. Si elevii de clasa a VIII-a vor avea timp sa studieze mai mult pentru examenul de capacitate, finalizand studiile cu o saptamana mai devreme.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme