- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEDespre fertilitateStresul poate afecta fertilitatea de cuplu

Stresul poate afecta fertilitatea de cuplu

fertilitate 1Chiar daca relatia dintre stres si fertilitate nu a fost inca destul de bine identificata, specialistii sunt de parere ca o buna parte dintre problemele de sterilitate se datoreaza acestui lucru.

Cu alte cuvinte, stresul poate influenta atata capacitatea barbatului de a produce sperma, cat si capacitatea femeii de a se concentra asupra actului sexual in sine. Pot exista situatii in care, desi isi doresc atat de mult un copil, problemele care ii inconjoara pe cei doi parteneri sa fie mult mai puternice decat dorinta de a deveni parinti. Asa se intampla ca tot mai multe cupluri ajung la medic intrucat dupa incercari sexuale regulate nu reusesc sa conceapa un copil. Lucrurile sunt de-a dreptul surprinzatoare atunci cand medicii constata faptul ca din punct de vedere medical niciunul dintre parteneri nu sufera de nimic.

Nu de putine ori ati auzit „relaxeaza-te!” sau ” mergi in vacanta!”  – toate aceste lucruri fiind benefice pentru detasarea de problemele cotidiene. Specialistii sunt de parere ca o sarcina se poate obtine mult mai usor in cazul in care sunt eliminate situatiile stresante din interiorul relatiei de cuplu.

Asa cum aminteam, relatia dintre stres si fertilitate, desi a facut studiul numeroaselor cercetari, nu a reusit sa identifice in amanunt toate problemele. Unii medici considera ca atat stresul zilnic al partenerilor (problemele de la serviciu, relatiile de tensiune din interiorul vietii de cuplu, supararile), cat si stresul datorat intarzierii sarcinii pot fi cauzele infertilitatii de cuplu. Cu alte cuvinte, cu cat dorinta de a ramane insarcinata intarzie sa apara cu atat cei doi parteneri vor fi mai stresati, fapt ce va cauza in continuare fertilitatii. Medicii sunt de parere ca pentru obtinerea unei sarcini este nevoie de minim un an de zile de incercari sexuale regulate. Depasirea acestui termen necesita investigatii medicale de specialitate.

Chiar daca nu afecteaza din punct de vedere medical fertilitatea, pot exista situatii in care stresul sa influenteze destul de mult viata sexuala a ambilor parteneri. Din dorinta de a avea un copil, relatiile sexuale vor deveni programate, iar placerea actului sexual nu va mai fi resimtita de la sine. Tocmai de aceea, specialistii avertizeaza si asupra acestui lucru fiind de parere ca programarea actului sexual scade libidoul sexual al partenerilor, putand avea consecinte nefaste asupra aparitiei unei sarcini.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme