- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiStrabismul copilului mic - cum poate fi corectat?

Strabismul copilului mic – cum poate fi corectat?

ochi copilStrabismul reprezinta una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale sistemului ocular. Acesta presupune o directionare incorecta a ochilor, in asa fel incat acestia par sa sa se miste in directii diferite.

Orice copil se naste cu muschii oculari incomplet dezvoltati. Tocmai de aceea, in primele luni de viata este posibil ca toti copiii sa manifeste anumite semne de strabism. Incepand cu varsta de patru luni de viata, muschii oculari incep sa devina mai puternici, starea de incrucisare a ochilor fiind corectata de la sine. In cazul in care, dupa varsta de patru luni copilul are o aliniere incorecta a ochilor, neputand focaliza cu ambii ochi acelasi obiectiv, parand ca se incruciseaza, atunci este indicat sa va prezentati la medicul pediatru pentru investigatii suplimentare.

Strabismul poate influenta vederea copilului. De regula, unul dintre ochii copilului este folosit mai mult decat celalalt, cu timpul putand aparea o stare de diminuare a vederii ochiului sanatos. Prezenta la medic este  obligatorie in cazul in care copilul nu vede bine, are privirea incrucisata, are un ochi mai mare si unul mai mic, citeste indeaproape. De asemenea, existenta unor antecedente familiare in acest sens reprezinta un alt semnal de alarma pentru parinti. Este destul de posibil ca strabismul sa poata fi mostenit pe linie genetica.

In primii ani de viata, orice copil va trebui consultat oftalmologic. De regula, incepand cu varsta de trei-patru anisori, copilul se va putea prezenta la medic pentru o consultatie de specialitate.

Strabismul poate fi corectat destul de usor in cazul in care este depistat de la cele mai mici varste. Exercitiile de intarire a muschilor oculari reprezinta solutii de vindecare a acestei afectiuni inca din primele luni de viata,  fara a fi nevoie de un tratament de specialitate.

In cazuri mai grave, medicii pot recomanda interventia chirurgicala. De cele mai multe ori aceasta se realizeaza la varste mici – pana la varsta de doi anisori, avand sanse de reusite mult mai crescute. Ochelarii sunt alte solutii oferite de oftalmolog, grabind recuperarea postoperatorie si nu numai.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme