- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIAlimentatie sugariStarea de regurgitare la bebelus

Starea de regurgitare la bebelus

bebelus biberon (http://images.buzzillions.com)Atunci cand deveniti pentru prima data mamica va veti confrunta cu o serie de probleme, ce pot deveni cel mai adesea mari dileme pentru oricine. Asa este si cazul regurgitarii.

De multe ori, in momentul regurgitarii sau putin mai tarziu, bebelusul va elimina o anumita cantitate de lapte matern sau lapte praf. Nu trebuie sa va speriati daca laptele eliminat capata un alt gust, miros sau aspect. Pur si simplu, acesta va deveni asemenea unui lapte batut, semn ca sistemul digestiv a inceput sa lucreze.

Daca starea de regurgitare nu capata o frecventa suparatoare, nu aveti de ce sa va nelinistiti. Pur si simplu, prin regurgitare bebelusul va da afara atat o mica cantitate de laptic, cat si aerul inhalat in momentul alaptarii, eliberandu-se.

Cu toate acestea, daca totul pare sa iasa de sub control, regurgitarile devenind destul de frecvente, repetandu-se cu regularitate chiar si dupa o ora de la masa, acestea pot deveni semne clare ca bebelusul  capata stare de voma. De aceea, este recomandat sa apelati de urgenta la medicul pediatru care va va recomanda efectuarea testelor necesare depistarii unei astfel de probleme.

Iar daca va intrebati cand anume nu va mai trebui sa va bateti bebelusul pe spate dupa masa pentru ca acesta sa poata elimina aerul inhalat, ei bine, undeva dupa varsta de un anisor. Cu toate acestea, incercati cat mai mult sa evitati mancarurile prea acide pentru bebelus intrucat i-ar putea cauza probleme la nivelul tractului digestiv.

Incercati sa:

  • Culcati bebelusul pe burtica pentru ca regurgitarea sa se poata produce mai repede si pentru a se evita starea de inec in timpul somnului;
  • Sa inclinati salteaua patului pentru ca refluxul gastric sa poata fi eliminat mai usor;
  • Sa il bateti usor pe spate, tinandu-l in pozitie verticala, pentru eliminarea aerului inhalat odata cu alimentareal;
  • Sa ii oferiti mai des biberonul;
  • Daca are probleme sa consultati medicul pentru prescrierea unui tratament adecvat.

In rare cazuri,  regurgitarea poate fi datorata unei malformatii congenitale a stomacului, de genul stenozei pilorului, fapt care va necesita o interventie chirurgicala. Toate aceste simptome pot fi depistate cu ajutorul unei radiografii exercitate la solicitarea medicului specialist.

Cu toate acestea, mai dese sunt cazurile in care bebelusul elimina o cantitate mai mare de lapte ca urmare a unei intolerante la acesta. Asa ca, daca veti dori sa ii alegeti o anumita formula de lapte praf, cereti mai inainte sfaturile medicului specialist care va va recomanda tipul de lapte adecvat bebelusului vostru.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme