- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEPsihologieStarea de depresie a copilului care sforaie

Starea de depresie a copilului care sforaie

bebelus care se pregateste sa doarma (www.poppetbabywear.com)Daca cel mic de numai 6-7 anisori sforaie in fiecare seara pe timpul somnului trebuie sa te gandesti ca poate trece printr-o stare depresiva sau anxioasa destul de puternica. Ca urmare a unor astfel de afectiuni copilul va putea avea probleme de limbaj si de comunicare cu ceilalti de varsta lui, dar si o incapacitate severa de a se concentra.

Studiul a avut la baza un esantion de 43 de prescolari care sforaie seara, la culcare si 46 de prescolari care nu sforaie, dupa spusele parintilor. Din totalul celor care sforaie, aproximativ 20% au o stare permanenta de indispozitie. Acestia trec printr-o serie de cosmaruri in timpul noptii, stare de insomnie sau chiar comunicare inconstienta in somn.

Studiul realizat de Institutul National pentru Relatia dintre Media si Familie a mai remarcat ca 10% dintre tinerii cu varsta de pana la 18 ani sunt afectati de jocurile online sau video, acestia trecand printr-o perioada destul de turbulenta. Vor avea insomnii, nu se vor mai putea concentra la scoala si vor trece printr-o serie de impedimente in viata lor personala. Acestia ajung sa imprumute bani de la apropiati pe care nu vor fi capabili sa ii restituie si nu vor mai deveni performanti la locul de munca.

De asemenea, s-a avut in vedere si o analiza a celor care intra zilnic in contact cu mesaje exclusiv sexuale. Comportamentul lor va fi destul de mult alterat, astfel de mesaje avand de-a dreptul o conotatie negativa. De aceea, statele australiene au incercat sa lanseze o adevarata campanie de prevenire a acestor mesaje sexuale. In acest fel se incearca descurajarea celor care trimit astfel de mesaje online, dar si a stoparii curiozitatilor tinerilor de a vizita astfel de pagini.

In cazul in care pornografia infantila nu va putea fi stopata, se va putea ajunge la hartuire sexuala a tinerilor fara prea multa experienta. De aceea, este indicat sa incercati sa le asigurati copiilor informatia de care au nevoie in scopul de a-i feri sa devina victimele unor astfel de mesaje.

Articolul precedentCe simte tatal de bebelus?
Articolul următorFrica de Mos Craciun

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme