- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATEOvulatieStabilirea momentului ovulatiei

Stabilirea momentului ovulatiei

ovulatie-2

Picture 1 of 2

Stabilirea momentului ovulatiei implica o serie intreaga de elemente pe care o femeie va trebui sa le aiba in vedere imediat dupa aparitia ciclului menstrual.

Stabilirea momentului ovulatiei prezinta o serie de avantaje. In acest mod, orice femeie va cunoaste cum anume sa se protejeze de o sarcina nedorita, reprezinta o metoda eficienta de diagnosticare a perioadei fertile, reuseste sa planifice viata sexuala a ambilor parteneri ai cuplului.

Perioada ciclului menstrual este o perioada plina de surprize. Chiar daca o femeie poate ramane insarcinata doar in perioada ovulatiei care are o durata de patru-cinci zile, in realitate, aceasta perioada poate fi destul de greu de depistat si inexacta. Tocmai de aceea, multe femei incearca sa depisteze cu exactitate stabilirea momentului ovulatei pentru a sti cum anume sa isi planifice viata sexuala in asa fel incat sa ramana sau sa nu ramana insarcinate, in functie de dorintele vietii de cuplu. Un astfel de lucru poarta denumirea de planning familial.

Chiar daca ovulatia are loc intr-o data bine stabilita si este un factor ajutator pentru ca o femeie sa ramana insarcinata se poate intampla ca odata intretinut un raport sexual inainte de momentul ovulatiei, chiar cu cateva zile, sa determine aparitia unei sarcini. De ce anume?

Potrivit medicilor, spermatozoizii pot supravietui circa 3-5 zile de la ejaculare. Asa ca, este indicat ca fiecare femeie sa isi calculeze cu exactitate momentul ovulatiei in asa fel incat sa nu fie luata pe nepregatite.

Iata cateva dintre metodele de stabilire a momentului ovulatiei:

  • Metoda calendarului – se incadreaza in metodele de contraceptie destul de cunoscute, insa nu este foarte exacta;
  • Masurarea temperaturii bazale – potrivit specialistilor temperatura corpului scade cu 0,2 grade Celsius cu circa 2 zile inainte de ovulatie. Dupa ovulatie, aceasta ramane crescuta cu aceeasi valoare sau poate cu o valoare mult mai mare. De aceea, este indicat ca fiecare femeie sa isi supravegheze zilnic temperatura bazala si sa isi noteze valorile obtinute pe un carnetel;
  • Metoda mucusului cervical – in timpul ovulatiei, mucusul cervical este limpede, lipicios si este prezent in cantitati mult mai mari decat de obicei;
  • Metoda testarii hormonale – testele de fertilitate au la baza stabilirea cu exactitate a hormonului luteinizant din urina.

Foto: http://www.info-sarcina.ro / http://www.magazinearticolecopii.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme