- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Somnul celui mic

Atunci cand deveniti parinti, orice mic amanunt legat de sanatatea copilului dumneavoastra va intereseaza. De cele mai multe ori, majoritatea parintilor isi pazesc copiii cand mananca, cand dorm, cand respira pentru a depista daca nu cumva au o problema de sanatate care ar trebui sa ingrijoreze.

Cateodata, orele de somn sunt cele mai supravegheate de parinti, fiind un motiv permanent de ingrijorare. Oricat de mult ar dormi bebelusul, parintilor le este teama sa nu fie bolnav, se intreaba adesea daca este normal sa doarma atat de mult sau isi pun intrebarea daca nu cumva trebuia sa doarma mai mult.

Desigur, orice discutie cu medicul pediatru va va lamuri cu privire la sanatatea copilului dumneavoastra si orice nelamurire aveti, chiar cu privire la orele de somn, nu ezitati sa il intrebati.

In primele zile de dupa nastere, marea majoritate a bebelusilor au un program de somn destul de agitat datorita intrarii intr-un nou mediu de viata. Initial veti avea impresia ca bebelusul doarme mai tot timpul, lucru absolut firesc. Programul de somn al bebelusului poate ajunge la 20 de ore pe zi din cele 24. Cu toate ca acest program este destul de lung sa nu credeti ca bebelusul va dormi aceste ore neintrerupt. El va dormi o ora-doua dupa care se va trezi intrucat ii este foame. Dupa masa acesta va trece din nou la programul obisnuit de somn. De regula, somnul pe timpul noptii este mai agitat decat in timpul zilei, bebelusul trezindu-si parintii de mai multe ori pentru o repriza de laptic.

Dupa cateva saptamani, cel mic se va obisnui oarecum cu programul si va dormi in jur de 14-16 ore pe zi, somnul fiindu-i tulburat de reprizele pentru masa. Stomacul sau capata ceva proportii, marindu-se, lucru care nu il va face sa se trezeasca asa de des pentru masa. Pe timpul noptii, acesta totusi va lua masa de 2-3 ori.

Atunci cand trece de jumatate de anisor, acesta va dormi cel mult 12 ore, somnul fiind din ce in ce mai linistit decat pana acum. Desigur, nu toti bebelusii au aceeasi atitudine, unii dormind mai mult, altii mai putin, unii avand un somn mai linistit, altii mai agitat. Daca aveti un bebelus care nu plange, puteti sa va considerati pe deplin norocosi. Daca este mai agitat, nu va preocupati, este o etapa fireasca in viata oricarui nou-nascut.

Cu toate acestea, incercati sa analizati durata somnului unui nou nascut. Daca depaseste sau este mai mica decat valorile la care am facut referire mai sus, ar putea avea o problema medicala, lucru pentru care va sfatuim sa consultati medicul specialist pediatru.

Articolul următorUnde doarme bebelusul?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme