- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISomnul bebelusuluiSomnul bebelusului de la 6 la 12 luni

Somnul bebelusului de la 6 la 12 luni

De la varsta de 6 luni copilul are deja propriul ritm de somn. Ciclurile sale de somn sunt asemanatoare cu cele ale unui adult. Cei mai multi dintre ei au 1-2 reprize de somn in timpul zilei. Iar altii, total absorbiti de noile lor abilitati motrice, sunt reticenti cand sunt dusi la culcare.

8 luni – se poate trezi noaptea ca sa manance
Daca bebelusul are o greutate normala pentru varsta lui, nu mai este nevoie sa manance noaptea. Totusi asigura-te ca mananca suficient seara si cere in acelasi timp sfatul pediatrului. Verifica si temperatura din camera, care trebuie sa fie in jur de 21-22°C . Poate ca cel mic se trezeste de sete.

10 luni – schimbarile ii pot afecta somnul
Tulburarile pasagere de somn vin odata cu dezvoltarea copilului. Ele pot sa apara ocazional in cazul unor schimbari aparute in viata copilului, de exemplu daca este bolnav sau atunci cand mama se intoarce la serviciu. O schimbare de acest gen este resimtita foarte intens de copil. Asa ca trebuie sa-ti faci timp si sa-i explici copilului prin cuvinte simple orice episod care ii marcheaza viata. Un copil care se simte in siguranta doarme mai bine.

11 luni – ii ia mai mult de o ora pana adoarme
Unii copii au nevoie de mai mult timp pana adorm, deoarece sunt dusi la culcare fara sa fie obositi. Or, cel mai bun moment pentru culcare este atunci cand cel mic simte nevoia de a dormi. Fii atenta la semnele lui de oboseala: devine furios, se freaca la ochi, plange etc. Acesta este momentul cand trebuie sa-l duci la culcare, chiar daca tie nu-ti convine ora. In caz contrar, copilul poate pierde acest „tren” al somnului, iar apoi iti va fi mai greu sa-l adormi.

12 luni – somn agitat
Tulburarile de somn fac parte din viata copilului, mai ales cand el trece prin perioade de dezvoltare fizica si psihica deosebit de intense. In jurul varstei de 12 luni, unii copii sunt foarte incantati de noile lor posibilitati, mai ales in ceea ce priveste mersul pe jos, motiv pentru care au un somn agitat sau se trezesc noaptea de mai multe ori. Cand incep sa invete sa mearga in picioare, copii trec printr-o perioada de tranzitie, care le domina actiunile si le influenteaza somnul.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme