- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINADespre sarcinaSomn confortabil in sarcina? Este posibil!

Somn confortabil in sarcina? Este posibil!

In timpul sarcinii, foarte multe mamici sufera de insomnii. Cu cat burtica creste si organismul mamicii se schimba, cu atat femeia insarcinata se simte mai obosita. Afla de la colegii de la nou-nascuti.ro cum sa ai un somn confortabil pe perioada sarcinii.

 

Sleeping-for-Pregnant-WomenAparent, sarcina este o perioada de odihna prelungita, o maxi-vacanta in care va puteti relaxa si va puteti ocupa de hobby-urile uitate. Dar… numai aparent. In multe cazuri, sarcina devine o perioada de auto-ingrijire si de tratare a micilor neplaceri zilnice. Daca la aceasta mai adaugati si insomniile din ultimul trimestru, epuizarea fizica datorata eforturilor care altadata pareau simple, veti vedea cata nevoie aveti de un somn odihnitor. In fond, va pregatiti pentru nasterea bebelusului, dupa care reprizele de atipeala vor deveni un adevarat lux.

Cum dormiti?

Pe masura ce capatati volum, pozitia de dormit trebuie sa se schimbe, pentru a va mentine confortul dinainte de aparitia burticii si a nu deranja bebelusul.

Este indicat sa nu dormiti pe spate, pentru ca uterul marit va presa asupra unor vase de sange importante (aorta si vena cava inferioara), lucru care provoaca restrictionarea circulatiei sanguine la bebe sau catre alte zone alte corpului mamicii. De asemenea, veti descoperi ca respiratia va este mult ingreunata atunci cand alegeti sa stati pe spate.

Nu este indicata nici pozitionarea pe burta in timpul somnului, pentru ca, cu cat este mai mare butica, cu atat veti induce o presiune sporita asupra uterului.

Cea mai buna pozitie de somn este pe o parte, de preferat pe cea stanga, pentru a nu presa asupra venei cave inferioare, care alimenteaza cu sange jumatatea inferioara a corpului. Veti evita astfel probleme ca umflarea picioarele sau aparitia hemoroizilor.

Sfaturi pentru somn usor

Daca, odata cu trecerea timpului, constatati ca va este din ce in ce mai greu sa va odihniti cu adevarat, nu intrati in panica. Exista cateva solutii de mare ajutor. In orice caz, evitati sa dramatizati problema, nu veti face decat sa va stresati inutil si sa intrati intr-un cerc vicios. Teama ca nu veti dormi bine va va induce frica de ora de culcare si va genera accentuarea insomniilor.

Evitati sa beti lichide seara. Cantitatea de apa trebuie redusa dupa ora 18, pentru a nu va trezi in timpul noptii ca sa mergeti la toaleta. Majoritatea insomniilor pornesc de la aceasta trezire nocturna.

Incercati sa va faceti un program stabil de somn. Culcati-va si treziti-va la aceleasi ore. Treptat, va va intra in obisnuita acest orar si va functiona de la sine.

Faceti exercitii fizice sau iesiti la plimbare inainte de culcare.

Pe masura ce burtica creste, este bine sa folositi o perna speciala pentru gravide sau o plapuma cu care sa dormiti „imbratisate”. Este o metoda ideala de a regasi confortul orelor de somn.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme