- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATESanatatea mameiSindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarului polichistic

femeie (www.free-desktop-backgrounds.net)Odata ce ai fost depistata de curand cu ovar polichistic te poti astepta ca dorintele tale de a deveni mamica sa se amane destul de mult intrucat acest sindrom determina in mare parte problemele legate de infertilitate.

De regula, in astfel de cazuri nivelul de insulina din organism este destul de mare, asa ca ovarele vor secreta de aceasta data hormoni de origine masculina si mai putini de origine feminina. Si totul poate conduce catre o crestere in greutate spectaculoasa, infertilitate sau pilozitate marita.

Chiar daca de cele mai multe ori, femeile cu sindromul ovarului polichistic au cicluri neregulate, exista o parte dintre acestea in care menstruatia se manifesta in termen normal, putand avea in cele din urma copii. Atunci cand exista astfel de probleme, ovarul nu va mai aduce la maturitate ovulul necesar fecundarii in timpul actului sexual. Asa ca, ovulele se vor transforma in mici chisturi situate la nivel ovarian. Astfel, ciclul nu va mai apare, femeia fiind astfel lipsita de ovulatie.

Se poate spune despre aceasta boala ca este generata in mare parte pe cale ereditara, multe dintre care sufera de astfel de probleme avand mamele in aceeasi situatie.

De la sangerari vaginale destul de abundente, pilozitate excesiva atat la nivelul membrelor, cat si pe fata, abdomen sau piept, amenoree sau absenta ciclului menstrual pentru mai mult de opt luni in cursul unui an calendaristic, ten gras, uneori acneic, matreata, puncte negre, obezitate sau chiar depresie – toate sunt simptomele care insotesc o astfel de afectiune.

De-a lungul timpului s-a putut constata si prezenta unor astfel de simptome – de la tensiune arteriala, obezitate, tesut adipos acumulat la nivel cutanat, mai ales in zona abdomenului, dar si rezistenta la insulina si uneori diabet, afectiuni cardiace, cancer endometrial, dureri destul de intense la nivel abdominal sau pelvin.

Tratamentul recomandat pentru asemenea situatii consta in administrarea de medicamente de stimulare ovariana sau unul de tip chirurgical, in functie de capacitatea organismului de a raspunde la metoda incercata.

Articolul precedentPot deveni mamica fara uter?
Articolul următorUterul retrovers

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme