Intarirea sistemului imunitar al copilului in primele luni de viata este primordiala.
Pe langa alimentatia sanatoasa si corecta, trebuie sa acordam atentie si igienei. Curatarea atenta a obiectelor si hainutelor copilului sunt de asemenea importante in pastrarea sanatatii.
Nu omite spalarea hainutelor imediat dupa achizitionare. Spala-le inainte de prima purtare la o temperatura de peste 60 de grade. Cu aceasta temperatura germenii din textyile vor disparea.
Astfel vei putea evita eventuale iritatii sau reactii alergice. Este bine de stiut ca epiderma bebelusului pana la varta de 1 an este cu 30% mai subtire decat cea a adultului. Inconsecinta mai receptiva la bacterii si substante iritante.
Iata cateva sfaturi despre cum poti avea grija de hainele bebelusului tau
Spălarea atenta si produsele folosite sunt importante
Recomandat este să folosești detergent hipoalergenic și să investești în materiale organice, precum bumbacul. Temperatura la care speli trebuie să depășească 60 de grade Celsius, pentru că doar astfel te asiguri că acarienii sunt distruși.
Inca un lucru important este sortarea hainutelor. Lenjeria intima a micutului se va spala intotdeauna separat de restul hainelor cel putin pana cand acesta implineste 3 ani.
Un alt aspect caruia este indicat sa ii acordam atentie este igienizarea masinii de spalat. Daca pana acum nu ai facut asta poti incepe dupa ce vei avea un copil. Specialistii recomanda un ciclu de spalare la 95 de grade a masinii de spalat. Aceasta depoziteaza peste un milliard de bacterii E.coli.
Cumpără hainutele potrivite
Atunci cand cumperi haine copii, este important sa tii cont in primul rand de calitatea materialelor din care sunt confectionate.
Hainele pentru copii realizate din tesaturi sintetice pot provoca alergii si iritatii micutului tau, lucru care nu se va intampla daca alegi articole din bumbac organic. Fiind un material hipoalergenic si delicat cu pielea sensibila a copilasilor, bumbacul reprezinta o alegere sigura pentru sanatatea acestora. In plus ii va permite pielii bebelusului sa respire.
Pe etichetele hainutelor veti observa indicatii referitoare si la modalitatea de spalare. Dupa spalare calca hainele. Aburii contribuie si ei la uciderea bacteriilor si la dezinfectare.