- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISomnul bebelusuluiSfaturi pentru somnul bebelusului

Sfaturi pentru somnul bebelusului

somn bebelus (www.webmastergrade.com)Ingrijirea bebelusului imediat dupa nastere necesita multa rabdare si atentie din partea parintilor. Asa ca, schimbatul scutecelor, asigurarea alimentatiei corespunzatoare, baita bebelusului, dar si crearea unor reguli clare si precise, toate sunt in interesul celui mic.

Atunci cand vine vorba de somnul celui mic este posibil ca acesta sa va rezerve o surpriza, fie poate dormi mai toata ziua, noaptea avand ceva mai mult chef de joaca, fie invers, ziua se joaca, fiind mai mult treaz, iar noaptea doarme pana dimineata. Ce poate fi mai placut decat cea de-a doua varianta… Orice parinte incearca sa isi faca propriul sau program de odihna in functie de cel mic, ajungand cateodata sa fie epuizat si la limita rabdarii cu somnul.

Pana la cinci luni de viata, bebelusul iti va rezerva permanent o serie de surprize, programul sau de somn fiind diferit uneori de la o saptamana la alta. De-abia dupa cinci luni de viata te poti astepta la reglarea orelor de somn. Nou-nascut fiind, acesta are nevoie de un suport de circa 15 ore de somn pe zi. Cu toate ca este foarte mult, somnul acestuia nu va fi continuu si linistit, prezentand numeroase intreruperi. Dupa primele cinci luni, bebelusul va deveni mult mai activ ziua, dormind mai putin, iar noaptea va dormi fara intreruperi uneori pana dimineata.

Iata ce poti face pentru reglarea somnului acestuia:

  • Nu il forta sa aiba un program de somn fix pana la varsta de 5-6 luni intrucat creierul acestuia nu va cunoaste distinctia dintre zi si noapte, deocamdata;
  • Dupa varsta de sase luni incearca sa te joci mai mult cu el ziua si sa il adormi imediat dupa lasarea intunericului;
  • Nu incerca sa il adormi imediat dupa ora de masa in timpul zilei intrucat noaptea va fi mai treaz decat ar trebui;
  • In timpul noptii uita de orele de joaca cu acesta, de mangaieri sau saruturi;
  • Ora de joaca se va termina imediat dupa baita, asa ca incearca sa o faci in jurul orei 21.30;
  • Dupa baita, hraneste-l in asa fel incat sa fie satul mai toata noaptea, spune-i rugaciunea, apoi stinge lumina si redu cat posibil zgomotul in camera;
  • Uita de leganat sau de adormitul copilului in brate intrucat daca se va trezi in timpul noptii va incepe sa planga pentru a-l adormi.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme