- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIActivitati educativeSfaturi pentru proaspetii parinti

Sfaturi pentru proaspetii parinti

Cand vii cu bebe acasa incepe distractia, ar spune unii. Daca sunteti amandoi pregatiti, nu are cum sa nu iasa bine. Si pentru a fi pregatiti, iata mai jos o serie de detalii de care este bine sa tii cont.

Evita contactul vizual – Cat este ziua de lunga si va jucati sau comunicati, contactul vizual este ceva fara de care nu se poate, insa noaptea, cand din diverse motive, cel mic se trezeste, este bine sa-i schimbi scutecul sau sa-l hranesti, dar pastreaza lumina stinsa si evita contactul vizual cu acesta. Este indicat sa respecti aceasta regula, deoarece il poti stimula pe cel mic, iar contactul vizual este cunoscut ca fiind una dintre cele mai stimulante actiuni.

Baita – Apa calda, prosopul pufos, lotiunea catifetala ar putea relaxa pe aproape oricine. Nu uita de jucariile de baie, dar totusi pastreaza un ton bland si vocea cat mai sopita pentru ca experienta baitei sa faca parte din ritualul de somn.

Co-Sleeping – Fie ca esti pentru sau impotriva co-sleepeng-ului, studiile releva ca acei bebelusi care dorm cu parintii in pat, vor deveni adulti cu o stima de sine ridicata si experimenteaza mai putina anxietate. Pentru ca totul se reduce la siguranta, plaseaza un cos in care sa doarma cel mic.

Daca tii la somnul bebelusului tau, mai exista o metoda recomandata de catre medicii pediatri, si anume in momentul in care tu mergi la culcare, asta poate sa insemne cu 1 ora inainte ca bebe sa se trezeasca pentru o noua portie de hrana, ai putea sa-l alaptezi in tacere, cand este pe jumatate adormit, astfel incat foamea lui va fi potolita si va avea parte de un somn neintrerupt si cat mai lung.

Patutul trebuie sa fie golit de paturici, jucarioare sau alte obiecte cu care bebelusul ar putea sa se sufoce sau prin intermediul carora sa se petreaca accidente nedorite. In patutul sau, cel mic nu are nevoie de altceva in afara de cearceafuri curate. Daca esti ingrijorata ca i-ar putea fi frig, il poti culca pe cel mic intr-un sac de dormit.

Lavanda ajuta la calmare si daca cel mic este agitat poti turna doua picaturi de ulei esential in umidificator pentru a inlatura tensiunea si a aduce in schimb relaxare. Cu toate acestea, retine ca pentru bebelusii cu varsta sub sase luni nu este recomandat sa folosesti niciun fel de esenta.

Refluxul gastroesofagian reprezinta o conditie medicala relativ comuna insa nediagnosticata, iar acesta este motivul pentru care unii bebelusi au probleme cu somnul. Primele simptome pe care este bine sa le urmaresti sunt: regurgitarea excesiva, colicii sau starea caracteristica de nervozitate, inecatul sau alte probleme legate de alimentatie. Daca ai ingrijorari sau intrebari cu privire la aceasta afectiune, vorbeste cu medicul pediatru.

Articolul precedentCopilul in panica
Articolul următorDespre colici

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme