- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteScortisoara: cu moderatie!

Scortisoara: cu moderatie!

Ne place mirosul placut si cald al scortisoarei, care ne umple toata casa, atunci cand ne pregatim de sarbatorile de iarna. Prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro ne-au spus ca este una dintre cele mai populare condimente de iarna, utilizata pe scara larga, mai ales in perioada Craciunului.

Odata cu venirea frigului si apropierea sarbatorilor scortisoara se muta in bucataria noastra si ramana cu noi pana la primele raze de soare din primavara. Insa nu doar datorita mirosului poate fi buna si utila scortisoara, ci are si alte nenumerate avantaje de care nu strica sa fim constienti.

Acest condiment dulce, lemnos, cu parfum de pamant este utilizat in mod obisnuit in deserturi. Cu scortisoara putem indulci prajituri, lichioruri, bucati de ciocolata.
Dintre fructe, cel mai bine intra in armonie cu merele, perele, prunele si piersicile.  Este folosita in prajituri, biscuiti, creme, compoturi, sucuri de fructe.  Si domeniul alimentar prefera scortisoara, deoarece cele mai multe cereale si produse de panificatie sunt de neconceput fara scortisoara.

La noi scortisoara cu zahar nu poate lipsi din mijlocul  galustelor cu prune. Dar este totodata ingredientul indispensabil din clatite si frecvent adaugat in preparate din fructe, in grisul cu lapte sau gogosi. Scortisoara joaca un rol important in lichioruri si in diferite punciuri si nici vinul fiert nu poate fi complet fara ea.
La preparatele sarate se foloseste in general pentru murare. Merge foarte bine impreuna cu carnea de miel si vita.
Bucatariile din Africa de Nord si India folosesc cu mare pasiune scortisoara. In preparatele din rosii si dovleac merita sa punem acest condiment.

Daca este folosita cu moderatie, atunci nu va coplesi gustul alimentelor, ci va crea o armonie placuta. Pe langa aroma joaca si un rol important in descompunerea grasimilor.

Scortisoara imbunatateste starea de spirit
Multi am descoperit faptul ca un pahar de vin fiert cu scortisoara sau compot, sau dupa ce consumam o bucatica de prajitura cu scortisoara, starea de spirit ni se imbunatateste. Desigur acest fapt se datoreaza efectului de aromoterapie, deoarece cum simtim mirosul placut de scortisoara, starea de spirit este mai buna. In plus este considerat un afrodisiac excelent.

Se depoziteaza intr-un recipient inchis, intr-un loc uscat, ferit de lumina. Betele de scortisoare pot fi depozitate timp de aproximativ 1 an, iar varianta macinata 6 luni.
Pentru un ceai de scortisoara ai nevoie de un bat de scortisoara sau o lingurita de scortisoara pudra si apa clocotita. Se acopera si se lasa 8 -10 minute la infuzat, apoi se scoate batul de scortisoara.

Sursa poze: http://www.theteatalk.com/cinnamon-tea-recipe.html

CINNAMON IN COCKTALS

The Smells of the Season

Perfect Holiday Cinnamon Rolls

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme