- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTISase griji inutile in legatura cu infasatul

Sase griji inutile in legatura cu infasatul

De-a lungul anilor, medicii pediatri au rugat parintii sa le spuna care sunt prejudecatile lor secrete in privinta infasatului. Iata mai jos sase dintre cele mai des intalnite obiectii.

 Infasatul pare primitiv si de moda veche – Este adevarat, este, insa si sexul si mancatul sunt de moda veche, dar cine ar vrea sa renunte la ele? In plus, infasatul este o practica primitiva, dar este uneori cu adevarat eficienta.

Bebeluslul s-ar putea simti incomod cu bratele stranse pe langa corp – Multi proaspeti parinti cred ca bebelusii care plang vor sa-si ridice mainile. Daca acesta ar fi motivul pentru care plang, sa-i linistesti ar fi floare la ureche: nu-i infasa deloc! Dar cum probabil ai observat, faptul ca sta cu mainile libere nu aduce decat si mai mult plans din partea copilului, deoarece acesta se sperie.

Este adevarat ca, spre sfarsitul sarcinii, bratele bebelusului tau au ajuns in pozitie indoita. Si, prin urmare, daca ii lipesti bratele pe langa corp, el are tendinta de a le indoi la loc. Cu toate acestea pozitia cu bratele pe langa corp nu este deloc inconfortabila, motiv pentru care bebelusii dorm foarte mult atunci cand sunt infasati astfel.

Infasatul l-ar putea face pe bebelus sa se simta prins ca intr-o capcana – Nimanui nu i-ar placea sa traiasca intr-un uter. Totusi, este gresit sa ne imaginam ca bebelusii nostri doresc acelasi lucru cu noi. Un bebelus nu se zbate cand il infesi pentru ca nu i-ar placea. Pare ca vrea sa aiba mainile libere, insa lucrurile stau exact invers. Nou-nascutilor le place sa le fie limitate miscarile, iar atunci cand sunt extrem de agitati au nevoie de ajutorul tau ca sa-si stapaneasca si picioarele.

Bebelusii vor deveni rasfatati sau dependenti de infasat – Din fericire, aceasta ingrijorare este absolut nefondata. Sa iti tii bebelusul in brate 12 ore pe zi nu inseamna rasfat. Cand bebelusul tau va implini patru luni, va fi in stare sa se ridice de pe burtica, sa se rostogoleasca, sa apuce cu manuta diferite obiecte si nu va trebui sa fie infasat. Pana atunci insa, infasatul poate fi de mare folos.

Infasatul limiteaza incercarile sugarului de a-si suge degetele – Inainte de nastere, bebelusului ii era usor sa-si suga degetele: datorita peretilor uterini, mainile ii ajungeau usor langa fata. Totusi, dupa nastere, pentru el este mult mai greu sa ajunga cu degetele la aceasta pozitie. Bebelusul tau va avea nevoie de cateva luni pentru a invata cum sa isi coordoneze buzele, limba, umerii si bratele.

Infasatul strans ar putea afecta capacitatea copilului de a cunoaste lumea – Bineinteles ca bebelusul trebuie sa stea uneori cu mainile libere, ca sa poata exersa putin cum sa le foloseasca. Cu toate acestea, atunci cand plange, sarcina ta nu este sa il inveti, ci sa il linistesti. De fapt, chiar si atunci cand sugarul tau este linistit, infasatul l-ar putea ajuta sa invete ceva despre lume, pentru ca s-ar putea sa fie mai atent daca mainile nu i s-ar misca intruna.

Sursa: Cel mai fericit bebelus din lume, Dr. Harvey Karp

Articolul precedentCum se creaza atasamentul
Articolul următorBebe de la A la Z

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme