- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Sarcina după 35 de ani

Dacă ați amânat decizia de a avea un copil, iar acum vă aflați în jurul vârstei de 35 ani, vă întrebați probabil care mai sunt șansele de a rămâne însărcinată.

Fertilitatea femeilor atinge apogeul între 20 și 30 ani, după care începe să scadă. După această vârstă crește și frecvența problemelor prezente în timpul sarcinii, riscul de avort spontan sau al malformațiilor congenitale. Totuși, nu trebuie să vă descurajați, pentru că numărul femeilor care nasc după 30 ani a crescut semnificativ în ultimele decenii. Dacă aveți un stil de viață echilibrat, veți putea să concepeți în mod natural și să dați naștere unui copil perfect sănătos. Vă puteți crește șansele de a rămâne însărcinată luând zilnic o combinație de multivitamine și minerale, care micșorează riscul de infertilitate.

De ce scade fertilitatea după 35 de ani?

 Cea mai frecventă cauză a infertilității o reprezință problemele de ovulație. Îmbătrânirea ovarelor este una dintre schimbările normale care se produc în organism odată cu înaintarea în vârstă. Dacă la pubertate majoritatea femeilor au aproximativ 300,000 ovule, în momentul în care femeile ajung la menopauză, mai rămân doar câteva mii. În timp, acestea îmbătrânesc, iar embrionii își pierd capacitatea de a se implanta în pereții uterului. Există câteva teste speciale care pot să releve cantitatea de ovule, dar nu și calitatea acestora.  

Pe măsură ce înaintați în vârstă, pot apărea și probleme ginecologice precum infecții pelviene, leziuni la nivelul tuburilor falopiene, endometrită sau fibroame uterine. Dacă nu sunt tratate corespunzător, se pot acutiza în timp, devenind un factor de risc pentru fertilitate. O simplă infecție cu chlamydia se poate dezvolta într-o inflamație pelvină, blocând ulterior trompele uterine.

Probleme și rezolvări

 Odată cu înaintarea în vârstă, sarcina este asociată cu un risc crescut de avort spontan și de anomalii genetice și cromozomiale, una dintre cele mai grave fiind defectul de tub neural. Acidul folic luat în primele săptămâni ale sarcinii reduce cu 70% riscul de malformații legate de dezvoltarea tubului neural. Elevit 1 comprimate filmate conține 800 micrograme de folat (atât sub formă de acid folic cât şi Metafolin®), dar și Fier, Iod și alte substanțele nutritive esențiale pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copilului încă din ziua concepției acestuia.    

Trebuie să știți și că va dura mai mult să concepeți un copil dacă aveți între 30 și 40 ani. În cele mai multe cazuri, sarcina apare după aproximativ un an dacă nu se utilizează metode de contracepție. Aproximativ jumătate dintre femeile care nu rămân însărcinate în această perioadă vor concepe în următorul an, iar pentru mai puțin de 1% va fi nevoie de încă un an de încercări. Realizarea unor concentrații ridicate ale substanțelor nutritive, de care organismul are nevoie ca să vă susțină, poate necesita un anumit timp.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme