- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLESalata iti da forta pentru viata

Salata iti da forta pentru viata

Salata de broccoli

O capatana de broccoli se desface in buchetele mici. Se adauga sare (1 lingurita) si apa clocotita pana acopera intreaga cantitate de broccoli. Se lasa aproximativ 15 minute dupa care se clateste in apa rece si se pun intr-un bol de salata.

Se face un dressing dintr-o lamaie (sau jumatate, in functie de cat de mare este capatana de broccoli si cat de acru doresti sa fie sosul), putina sare de mare si ulei, se amesteca bine, se mai adauga putina apa rece dupa gust, dupa care se adauga broccoli. Se poate servi la peste, fripturi, piureuri, pilaf.

1 an+

Salata de sfecla rosie

Sfecla se da pe razatoarea mare si se pune in tigaie de teflon impreuna cu putin ulei si putina apa la inabusit. Se lasa la foc mic pana cand scade zeama la jumatate, iar sfecla este pe jumatate facuta. Se stinge focul, se lasa la racit dupa care se face dressing-ul de lamaie, cu sare si ulei.

1 an+

Salata de spanac cu broccoli si ceapa verde

  • Broccoli, o capatana
  • Babay spanac, o punga
  • Ceapa verde, o legatura

Broccoli se desface in buchetele mici, se adauga sare (1 lingura) si apa clocotita pana acopera intreaga cantitate de broccoli, se lasa asa 15 minute, dupa care se baga sub jetul de apa rece.

Se pun intr-un bol, se adauga frunzele de spanac spalate si rupte si ceapa verde. Se adauga dressing-ul de lamaie, cu sare si ulei.

1 an+

Salata cu qinoa si lamaie

Se fierbe ½ cana de quinoa intr-o cana de apa, si cand este gata se adauga castraveti, ardei, ceapa, ulei de masline, sare, piper, verdeata si un strop de zeama de lamaie.

1 an+

Salata de iarna

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 50 gr masline
  • 1 gogosar
  • Un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 4 linguri de ulei

Mod de preparare: Se fierb morcovul, pastarnacul si cartoful intreg in apa cu sare. Se taie toate legumele cubulete si maslinele jumatati. Se face o emulsie din lamaie si ulei si se toarna peste salata.

Se pot adauga 2-3 oua de prepelita fierte si taiate in sferturi sau cateva frunze de patrunjel.

1 an+

Salata de radacinoase

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 mar, 1 gulie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei

1 an+

Mod de preparare:

Se rad la aceeasi dimensiune legumele si marul si se amesteca. Se face un dressing de lamaie, ulei si sare si se toarna peste salata.

2 ani+

Salata de varza cu morcov

Ingrediente:

  • ½ varza
  • 1 morcov
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de zeama de lamaie sau otet de mere
  • 4 linguri ulei
  • Cateva frunze de marar

Mod de preparare:

Varza se toaca si se freaca bine cu sarea. Se amesteca cu morcovul dat pe razatoarea mica si frunzele de marar tocate marunt. Se face un dressing din lamaie sau otet si se toarna peste salata.

2 ani+

Sursa: Bucate delicioase, pentru copii cu alergii alimentare (culegere de retete fara lapte de vaca si pe alocuri fara ou) Alina Constantinescu, Oana Popescu

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme