Ingrediente:
- 8 oua
- 1 legatura de leurda
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 300 ml maioneza (se poate folosi si smantana)
- sare, piper
- paine (franzela) pentru servit
Mod de preparare:
- Cu o seara inainte de picnic, se fierb ouale pana se fac tari (cca 10 minute dupa ce dau in clocot). Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se spala verdeturile si se toaca. Se taie ouale mare si se amesteca impreuna cu verdeturile, se sareaza si pipereaza, apoi se adauga maioneza. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se sfarame prea tare ouale. Se pasteaza la frigider peste noapte, intr-o casoleta inchisa ermetic.
- La picnic, se prajeste painea taiata felii: nu direct pe gratar, ci pusa pe o folie de aluminiu sau pe o placa metalica. Se serveste salata de oua pe paine prajita.