Ingrediente
1/4 varza taiata fin
1 morcov
1 mar
sucul de la 1/4 lamaie
o bucata de piept de pui, fripta pe gratar,
2 oua
300 ml ulei
sare
Mod de preparare:
- Se condimenteaza pieptul de pui si se pune pe gratar, pana ce este bine patruns, apoi se scoate si se taie fasii fine.
- Unul dintre oua se pune la fiert. Cand este tare, se curata, se scoate galbenusul si se pune deoparte pentru maioneza, iar albusul se taie marunt si se pune in salata.
- Se face o maioneza de casa din ulei si doua galbenusuri de ou, unul fiert si unul crud, astfel: se amesteca intai cele doua galbenusuri pana ce se obtine o crema, apoi se adauga cate o lingura de ulei amestecand treptat, pana se absoarba in compozitie si maioneza creste.
- Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se procedeaza la fel cu marul. Se toaca varza, marunt. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
- Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Salata se serveste ca gustare, cu paine prajita.