- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Articole gradinite generaleSa-mi duc bebelusul la gradinita?

Sa-mi duc bebelusul la gradinita?

gradinita copii (www.brockhurst-inf.hants.sch.uk)Daca te gandesti sa iti duci copilul de numai doi anisori la gradinita, nu e nimic nou. Mii de cupluri par sa isi indrepte privirile catre astfel de alternative, in lipsa unui ajutor venit din partea bunicilor. Motivele le stim cu totii: serviciul, banii…

Chiar daca pentru cei mici totul pare sa fie o experienta destul de buna, nu trebuie sa uitam de faptul ca incadrati la o varsta asa de frageda alaturi de alti copii mai mari, ar putea insemna o experienta destul de obositoare. Ce-i drept, vor invata sa socializeze mult mai usor si sa se incadreze mult mai bine in regulile societatii.

Nu trebuie sa uitam faptul ca varsta cea mai optima de a-ti duce copilul la gradinita este cea de 3 anisori intrucat dezvoltarea psihica si motorie a copilului tau pare sa fie conforma cu astfel de standarde.

Pana la implinirea varstei de trei anisori avem indatorirea de a incerca sa il invatam pe cel mic cu regulile societatii, in general si ale comunitatii in care traieste pentru a se putea integra mai tarziu in colectivitatea de mici prescolari.

Asa ca, decizia de a-ti duce piticul la gradinita la doi anisori sau chiar mai inainte nu este tocmai cea mai buna alternativa. Cu siguranta, atentia sa nu va fi la fel de receptiva ca a unui copil mai mare, iar straduinta concentrarii asupra programelor de la gradinita il va supune la un efort destul de ridicat.

La doi anisori este posibil ca puiul tau sa fie inca dependent de scutece sau chiar de tine. Nu reuseste sa manance inca singur si nu stie sa ceara atunci cand ii e foame. Asa ca, daca tu il vezi destul de pregatit, trebuie sa privesti si aceste aspecte.

Este destul de dificil sa iti supui copilul de pana la doi anisori unui efort cu adevarat scolar conform programei gradinitei, indiferent de nivelul sau intelectual. Organizarea, din punctul lor de vedere, aproape ca nu exista. Obosesc destul de repede, apare plictiseala si au nevoie de multa atentie din partea celor mari. Asta nu inseamna ca educatoarea nu va reusi sa il supravegheze indeajuns sau sa ii acorde atentia necesara, dar totul va fi destul de dificil pentru cel mic intrucat se asteapta ca parintii sa ii fie inca supraveghetori.

Asa ca, nu incerca sa fortezi timpul si mai ales dezvoltarea intelectuala a piticului tau intrucat ii vei putea face un mare rau. Chiar daca va parea ca se integreaza in colectivitatea dorita de tine, dar de care el, habar nu are, nici macar nu constientizeaza ca exista, de fapt il vei supune la o mare trauma la nivel psihic. Si nu uita, sanatatea copilului tau conteaza atat la nivel fizic, cat si intelectual!

Articolul următorAcomodarea la gradinita

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme