- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIPlansulSa-l lasi pe bebe sa planga? Da sau nu?

Sa-l lasi pe bebe sa planga? Da sau nu?

Metoda CIO (Cring it out) reprezinta o controversa in randul proaspetelor sau viitoarelor mamici. Numai gandul ca iti poti lasa copilul sa planga la nesfarsit, doar pentru ca asa este bine si ca poate invata ceva din asta, le infurie pe mame si chiar si pe unii specialisti. Dar exista si cealalta baricada, care vine in contraatac cu argumente. Care sa fie cea mai buna varianta?

Metoda Feber este deja mult prea cunoscuta si pe cat de celebra, pe atat de controversata. Telul este acela de a-l invata pe bebelus sa reuseasca sa adoarma singur si mai ales sa poata readormi, daca se trezeste pe parcursul noptii, fara sa aiba nevoie de tine pentru a face asta.

Medicul Feber Richard ii sfatuieste pe parinti sa nu incerce aceasta metoda inainte ca bebelusul sa fi implinit varsta de cinci sau sase luni. Iata cum se face:

  • Pune bebelusul in patutul sau, in stare de somn, insa nu adormit complet. Odata ce ai terminat cu rutina de somn, poti parasi camera;
  • Daca bebelusul incepe sa planga, asteapta cateva minute inainte de a intra la el in camera. Timpul pe care il astepti depinde de copilul tau. Poti incepe sa astepti intre 1 si 5 minute;
  • Cand intri in camera, consoleaza micutul, dar nu il ridica din pat si nu sta acolo mai mult de 3-4 minute, chiar daca incepe sa planga atunci cand pleci. Faptul ca iti vede chipul este pentru bebelus o asigurare a faptului ca esti in apropiere si poate adormi singur, consolandu-se cu gandul acesta;
  • Daca va continua sa planga, mareste gradual timpul de interventie. De exemplu, daca prima data ai asteptat 3 minute, a doua oara poti astepta 5 minute, iar a treia timp de 10 minute;
  • Urmatoarea noapte asteapta 5 minute prima data, 10 minute a doua oara si 12 minute inainte de cea de-a treia interventie.

Atunci cand adopti aceasta metoda, vei vedea ca iti va fi foarte greu in primele nopti, dar vei observa modificari considerabile in comportamentul de somn al micutului tau in ziua 4. Majoritatea parintilor observa o imbunatatire dupa prima saptamana.

Sfat: Daca doresti sa incerci metoda Feber, asigura-te ca esti pregatita in sensul ca este bine sa fii odihnita. In primele nopti vei pierde mult timp ascultandu-l pe mic cum plange, uitandu-te la ceas constant si concentrandu-te pe ce ai de facut.

Daca pentru tine este dificil sa stai departe de copilul tau, atunci cand plange, aceasta metoda s-ar putea sa nu fie cea mai buna pentru tine. Studiile demonstreaza ca desi parintii reusesc sa treaca cu bine de primele nopti, este posibil ca oboseala sa-i ajunga din urma.

Din aceasta cauza, majoritatea parintilor nu au putut face fata metodei, nereusind sa isi ignore bebelusii, si din cauza oboselii au cedat si au adormit langa micutii lor.

Articolul precedentAvem colici?
Articolul următorBebe nu se opreste din plans

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme