- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERETravaliu nastereRuperea apei mai devreme

Ruperea apei mai devreme

gravidaRuperea apei mai devreme decat ar trebui reprezinta una dintre principalele ingrijorari ale medicilor si viitoarelor mamici.

Pe parcursul celor noua luni de sarcina bebelusul este purtat in pantecul mamei intr-un saculet, fiind protejat de lichidul amniotic. De indata ce sarcina se apropie de sfarsit acest lichid amniotic incepe sa se scurga, fenomenul fiind cunoscut si sub numele de ruperea apei sau a membranelor. Medicii sunt de parere ca se poate vorbi despre ruperea apei mai devreme atunci cand acest fenomen se produce mai inainte ca sarcina sa implineasca varsta de 37 de saptamani.

In cazul in care ti se intampla ca ruperea apei sa se produca mai devreme de perioada de debut a travaliului nu va trebui sa te sperii, ci sa incerci sa iti pastrezi calmul si sa anunti de indata medicul specialist care iti supravegheaza sarcina. Va trebui, de asemenea, sa incerci sa observi culoarea si textura lichidului scurs. Ori de cate ori observi pete de sange ori o culoare galbuie sau mai inchisa este indicat sa te prezinti de urgenta la medicul specialist.

Ruperea apei mai devreme creste riscul de infectii. Copilul nu va mai fi protejat de lichidul amniotic impotriva infectiilor periculoase care ar putea urca dinspre vagin spre uter. Tocmai de aceea este nevoie de o evaluare a starii de sanatate a gravidei. De obicei, in cazul in care acest lucru s-ar putea produce, nasterea nu poate fi evitata. Se poate opta fie pentru a intra in mod natural in travaliu, fie pentru ca travaliul sa fie indus din punct de vedere medical.

In cazul in care membranele s-au rupt mai devreme, viitoarea mamica va trebui sa analizeze atent miscarile fetale, orice schimbare produsa va trebui anuntata medicului. De asemenea, aceasta va trebui evaluata clinic de catre specialisti. Temperatura bazala a femeii va trebui luata cu regularitate, la intervale scurte de timp, cresterea sa putand semnala instalarea unei infectii. De asemenea, medicii vor analiza bataile cardiace ale fatului, cel putin odata la 24 de ore. In cazul in care culoarea ori mirosul lichidului amniotic sufera modificari atunci ar putea exista riscul ca infectia sa fie transmisa catre bebelus.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme