- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiRubeola - cum poate fi diagnosticata?

Rubeola – cum poate fi diagnosticata?

sanatate-2

Picture 1 of 2

Rubeola se numara printre principalele boli ale copilariei, cei mici fiind expusi riscului de infectare. Chiar daca este vorba despre o afectiune, aparuta devreme, rubeola nu ridica grave probleme de sanatate, fiind produsa de infectarea cu virusul rubeolic. Popular, aceasta este cunoscuta si sub denumirea de “pojarul de trei zile” sau “pojarul german”.

Rubeola reprezinta o afectiune comuna, cu o simptomatologie ce poate fi usor confundata cu alte afectiuni.

Pentru a nu cadea in capcana diagnosticarii false si recomandarii tratamentului necorespunzator, medicii pediatri, dupa examinarea clinica a pacientului, recomanda testul de sange. In acest mod va putea fi evidentiat tipul anticorpilor virusului rubeolic de la nivelul organismului.

Asa cum aminteam, ori de cate ori observati simptomatologia rubeolei este indicat sa va prezentati la medicul specialist. Acesta examineaza clinic pacientul, solicitand informatii suplimentare cu privire la riscul de contaminare. Ori de cate ori v-ati aflat in preajma unei persoane infectate va trebui sa cunoasteti faptul ca riscul de imbolnavire este foarte mare, virusul purand a fi transmis prin intermediul vaporilor de aer, prin tuse, stranut, urme de saliva.

In cazul in care exista suspiciunea unui astfel de diagnostic, medicul va recomanda efectuarea unor analize cu probe de sange, in asa fel incat sa poata exista o certitudine, urmand a se stabili tratamentul cu exactitate. De obicei, virusul poate fi detectat atat in sange, cat si la nivelul urinei ori in secretiile nazofaringiene.

Testul de sange incearca detectarea anticorpilor produsi de organism in lupta cu virusul rubeolic. In cazul injectarii vaccinului rubeolic, virusul patrunde in organism si este pastrat vreme lunga de timp, chiar pe durata intregii vieti, ceea ce demonstreaza o infectie mai veche ce nu va pune probleme in viitor. Acest lucru este evidentiat prin prezenta la nivelul organismului a anticorpilor de tip IgG sau Imunoglobulina G. In cazul in care se constata aparitia anticorpilor de tip IgM sau imunoglobulina M, atunci infectia este una actuala, necesitand un tratament de specialitate.

Citeste si:

Generalitati

Simptomatologie

Cum patrunde virusul in organism?

Tratament si indicatii terapeutice

Rubeola in sarcina

Complicatiile rubeolei

Schema de vaccinare

Experienta de mamica

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme