- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERECelule stemRecoltarea de celule stem din sangele placentar

Recoltarea de celule stem din sangele placentar

celule-stem

Picture 1 of 2

Importanta recoltarii celulelor stem la nastere este una covarsitoare, fiind cea mai mare investitie pentru viitorul copilului tau.

Celulele stem sunt celule care pot forma orice tip de tesut, ajutand astfel organismul bolnav al copilului atunci cand acesta are nevoie. Momentul propice pentru recoltarea celulelor stem este nasterea intrucat in acest mod sangele placentar poate fi recoltat si tinut ulterior intr-o banca publica, putand ajuta astfel atat viata copilului tau, cat si o alta care are nevoie de acelasi ajutor.

Recoltarea de celule stem la nastere este importanta pentru ca:

  • Mama nu resimte niciun fel de durere si nici nu exista vreun risc care sa le puna mamei sau fatului viata in pericol.
  • In circa 7 zile de la recoltare, sangele placentar poate fi folosit pentru tratarea diverselor afectiuni de care sufera copilul;
  • Celulele stem ajuta in tratarea unei serii destul de lungi de afectiuni, inclusiv leucemia.

Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca recoltarea de celule stem la nastere prezinta si un dezavantaj – acela de a nu putea fi folosite imediat dupa nastere, ci la un interval de circa 7 zile de la nastere.

Recoltarea de celule stem implica prelevarea de probe de sange placentar, al carui continut are in componenta sa, celulele stem ravnite de cater medici. Cu toate acestea, numarul de celule stem pe care il contine sangele placentar recoltat va putea fi identificat conform calculelor rezultat din Totalul de Celule Nucleate. Intr-un cuvant, nu volumul de sange placentar conteaza, ci numarul de celule stem pe care il contine acesta. Se poate intampla ca o cantitate mai mica de sange sa contina un numar mai mare de celule stem decat o cantitate mai mare de sange placentar. Cu toate acestea, potrivit masuratorilor numarul de celule per mililitru de sange are o medie de circa 8,6 milioane. Tocmai de aceea, medicii recolteaza circa 3,5 mililitri de sange placentar pentru fiecare kilogram din greutatea pacientului, pentru a putea obtine circa 28 de milioane de celule nucleate.

Recoltarea celulelor stem se va face  de catre personalul medical instruit in acest sens, putand fi asistat la nastere de medicul ginecolog. Dupa recoltare, imediat dupa nastere, se va face o fisa in care va fi specificata cantitatea de sange placentar prelevata, care se va anexa probei de sange pe toata durata contractului.

Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem:

  • Leucemie;
  • Diabet;
  • Afectiuni ale pancreasului;
  • Afectiuni ale ficatului;
  • Afectiuni ale rinichilor;
  • Refacerea tesutului epidermic;
  • Leziunea vaselor de sange;
  • Afectiuni ale muschiului inimii.

In prezent, in Romania exista o serie intreaga de banci de recoltare si stocare celule stem. Costurile variaza in functie de durata de stocare, modalitatea de stocare, dar si de tipul stocarii. Cu toate acestea, coturile recoltarii de celule stem pot varia de la o clinica la alta intre 1000 si 2000Euro.

Foto: http://dimofte.com / http://sfatulparintilor.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme