- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLERavioli cu sos de smantana si nuci

Ravioli cu sos de smantana si nuci

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 pachet de 250 g paste ravioli, proaspete
  • 150 g smantana pentru gatit
  • 1 bucata mica de parmezan, dat pe razatoare (cca 2 linguri)
  • 2 catei de usturoi
  • 8 nuci, miezurile, tocate

Preparare:

  1. Se pune la fiert o oala de apa cu sare, iar cand clocoteste apa se adauga pastele proaspete. Nu este nevoie sa le tii mai mult de 1 – 2 minute (sau prepara-le conform indicatiilor de pe pachet). Scoate pastele din oala si pune-le la scurs pana faci sosul.
  2. In timp ce fierb pastele, da parmezanul pe razatoarea cu ochiuri mici. Toaca cei doi catei de usturoi, marunt. Apoi pune intr-o tigaie antiaderenta smantana, adauga in ea parmezanul ras si da pe foc. Amesteca in sos cu o lingura de lemn, cu focul dat tare, pana ce parmezanul se topeste. Adauga usutoiul tocat, mai tine 30 de secunde si da de pe foc.
  3. Intr-o tigaie mica, separat pune pe foc nucile tocate, fara ulei, si lasa-le un minut, pana incep sa se rumeneasca. Pune pastele in farfurii, toarna sosul deasupra loc si presara cu nuca. Sosul de smantana este un sos foarte simplu pentru pastele proaspete, care sunt astfel perfect puse in vloare, indiferent de umplutura. Copii se vor topi dupa aceasta combinatie!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme