Ingrediente pentru 2 portii:
- 1 pachet de 250 g paste ravioli, proaspete
- 150 g smantana pentru gatit
- 1 bucata mica de parmezan, dat pe razatoare (cca 2 linguri)
- 2 catei de usturoi
- 8 nuci, miezurile, tocate
Preparare:
- Se pune la fiert o oala de apa cu sare, iar cand clocoteste apa se adauga pastele proaspete. Nu este nevoie sa le tii mai mult de 1 – 2 minute (sau prepara-le conform indicatiilor de pe pachet). Scoate pastele din oala si pune-le la scurs pana faci sosul.
- In timp ce fierb pastele, da parmezanul pe razatoarea cu ochiuri mici. Toaca cei doi catei de usturoi, marunt. Apoi pune intr-o tigaie antiaderenta smantana, adauga in ea parmezanul ras si da pe foc. Amesteca in sos cu o lingura de lemn, cu focul dat tare, pana ce parmezanul se topeste. Adauga usutoiul tocat, mai tine 30 de secunde si da de pe foc.
- Intr-o tigaie mica, separat pune pe foc nucile tocate, fara ulei, si lasa-le un minut, pana incep sa se rumeneasca. Pune pastele in farfurii, toarna sosul deasupra loc si presara cu nuca. Sosul de smantana este un sos foarte simplu pentru pastele proaspete, care sunt astfel perfect puse in vloare, indiferent de umplutura. Copii se vor topi dupa aceasta combinatie!